Hårspray i toaletten: ta reda på varför det är värt att alltid ha lite tillgängligt

av Hilda Maria Morgan

27 Augusti 2023

Hårspray i toaletten: ta reda på varför det är värt att alltid ha lite tillgängligt
Advertisement

Det faktum att vi använder toaletten varje dag tvingar oss att göra allt för att alltid hålla den ren, och vi vet alla att detta bara kan uppnås med ständigt idogt arbete. Trots det uppstår situationer där vi riskerar att göra ett dåligt intryck på våra gäster och då passar vi på att ta tillvara på varje knep som håller toaletten, liksom resten av badrummet, ren och väldoftande.

Till detta kan vi ta hjälp av hårspray, just den som vi använder till håret som hjälper oss att tämja oregerliga lockar och skapa våra favoritfrisyrer. Låt oss tillsammans ta reda på hur man kan använda den.

Creativo

Creativo

Det händer att man läser råd om hur hårspray kan hjälpa till att hålla toaletten ren: tanken är att vi, genom att spraya lite hårspray inuti toalettstolen efter att den har rengjorts och återställts, skulle lägga sig som ett osynligt lager och fungera lite som en skyddande patina, så att smuts inte återbildas så snabbt.

Dessutom sägs komponenterna i hårsprayen till och med hjälpa till att sanera toaletten genom att döda bakterier. Det stämmer inte.

Så varför kan det vara praktiskt att ha en burk hårspray redo att använda i badrummet? Helt enkelt för dess doft! Vanligtvis har faktiskt hårspray en mycket behaglig doft, som sitter kvar på vårt hår under lång tid. Och det krävs väldigt lite för att få önskat resultat.

Om vi alltså efter att ha använt toaletten oroar oss för lukterna som andra efter oss kan känna kan vi helt enkelt spraya lite hårspray direkt efter att ha spolat toaletten och stänga locket, det kommer att vara en nödåtgärd mer än tillräcklig för att undvika olika pinsamheter. Och om hårsprayen redan har gått ut, kan detta är en av ytterst få alternativa användningsområden för att undvika att kasta den i papperskorgen!

På ett liknande sätt som hårspray, återigen som ett alternativ till deodoranter som utformats speciellt för att parfymera toaletten, kan du använda parfym (på samma sätt), eller så kan du hälla en droppe schampo i toaletten innan du sköljer.

Det är dock inte troligt att ett klibbigt ämne som hårspray skulle kunna rengöra en sanitetsarmatur: de som använder det hårspray ofta vet att det lätt bildas rester på ytorna runt spegeln, och det är fläckar som vi måste agera på specifikt!

Advertisement