Det är viktigt att lägga lite rosmarin i skorna innan du går och lägger dig: varför?

av Hilda Maria Morgan

26 Augusti 2023

Det är viktigt att lägga lite rosmarin i skorna innan du går och lägger dig: varför?
Advertisement

Vi vet alla att naturen erbjuder oss mycket användbara produkter att använda för alla områden av våra liv och vår vardag. Växter, blommor, frukter med mera har alltid varit avgörande för människors överlevnad. Men ibland gör vi misstaget att utgå från att vissa produkter bara kan användas på vissa sätt, så är det inte alltid. Det finns vissa fall där deras användningsområden kan utökas och dessutom på ett helt oväntat sätt.

Rosmarin till exempel, hur brukar du använda den? Svaret som de flesta skulle ge är att denna växt används flitigt i köket. Dess arom och goda smak berikar utan tvekan våra maträtter, men det är inte det enda sättet att använda den på.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Rosmarin är en mycket speciell växt som vi vanligtvis använder i kulinariska tillagningar och som ger det där lilla extra till våra maträtter. Men denna aromatiska växt används inte bara för detta: dess medicinska och näringsmässiga egenskaper är ett botemedel på andra områden också. Inom medicinen används rosmarin faktiskt ofta för sina antioxidantegenskaper, som hjälper kroppen att skydda sig mot fria radikaler. Det är också en utmärkt produkt mot inflammation, såsom ledinflammation, och har förmågan att motverka och minska svullnad i samband med detta och andra tillstånd.

Baserat på allt vi har sagt finns det ett gör-det-själv-medel som få människor känner till, men som kan hjälpa oss att uppnå utmärkta resultat. Låt oss ta reda på hur.

Advertisement
Creativo

Creativo

Har du någonsin tänkt på att lägga rosmarin i dina skor innan du går och lägger dig på kvällen? De flesta kommer att svara nej, och tycka att det låter konstigt utan att dock veta hur pass denna sed kan hjälpa oss att må bättre. Bland de många egenskaperna hos rosmarin är denna växt faktiskt också en utmärkt allierad mot uppkomsten av fotsvamp. Därför kan en liten mängd i dina skor hjälpa oss att förhindra obehagliga episoder och hålla dina fötter fräscha och torra.

Det är ett mycket användbart knep speciellt för dem som brukar gå till poolen och utöva någon typ av aktivitet i kontakt med vatten, även arbete. Att använda rosmarin som mot svamp är ett universalmedel för att förhindra fotsvamp och undvika irriterande besvär, för att inte nämna att det dessutom fungerar utmärkt för att vidga blodkärlen, därför är rosmarin också är rekomenderad för att förbättra cirkulationen i ben och fötter, vilket gynnar försvinnandet av svullnaden i händelse av trötthet.

Kände du redan till dessa egenskaper hos rosmarin eller använder du, som de flesta, rosmarin bara i köket?

Advertisement