Varför lägga en plastpåse i diskhon? Ett mycket användbart botemedel

av Hilda Maria Morgan

21 Augusti 2023

Varför lägga en plastpåse i diskhon? Ett mycket användbart botemedel
Advertisement

En igensatt diskho är ett problem som orsakar avsevärda besvär, inte bara på grund av den dåliga lukten som det sprider i hela köket, utan också och framför allt för att den berövar oss ett grundläggande element för att tillaga våra måltider och för att upprätthålla lämpliga förhållanden av hygien i vårt hem.

Vi har alla varit tvungna att ta itu med ett liknande problem minst en gång och i många fall är vi tvungna att tillgripa en rörmokare, med åtföljande väntetider och höga kostnader för ingreppet.

Nästa gång du stöter på det här besväret, stanna upp en stund och tänk efter: är du verkligen säker på att du verkligen har provat alla knep än? Det finns många naturliga medel som gör att du kan lösa problemet även på kort tid, vi är säkra på att bland dessa finns också det som är rätt för dig. Nedan föreslår vi en riktigt idiotsäker teknik för att lösa igensatta diskhoar på ett ögonblick.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att frigöra diskhosavloppet på ett ögonblick behöver du skaffa dig några enkla ingredienser:

  • natriumbikarbonat
  • diskmedel
  • vit vinäger
  • en plastpåse.

Börja med att hälla en tesked diskmedel i avloppet, följt av en halv tesked bikarbonat och två matskedar vit vinäger. En kemisk reaktion mellan bikarbonatet och vinägern kommer omedelbart att äga rum, vilket kommer att orsaka uppkomsten av ett karakteristiskt skum. Nu kommer plastpåsen in i bilden: placera den över avloppet så att den stänger igen det helt och förhindrar att luft passerar. Frånvaron av syre kommer att öka styrkan i reaktionen mellan bikarbonatet och vinägern, vilket gör att du kan få bättre resultat. Låt verka i några minuter tills reaktionen har upphört, ta sedan ut påsen och sätt på kranen och låt vattnet rinna. Ditt avlopp kommer att vara helt fritt.

För att undvika att råka ut för detta obehagliga besvär kan du vidta några enkla förebyggande åtgärder som gör att du alltid kommer hålla ditt avlopp helt rent:

  • ta bort fasta matrester innan du lägger disken i diskhon;
  • använd alltid avloppspluggen för att stoppa eventuella rester som undkommit den tidigare kontrollen och ta bort dem lättare;
  • undvik att hälla oljiga eller feta lösningar i avloppet, som kan stelna efter att de svalnat och blockera rören;
  • rengör regelbundet med bikarbonat och vinäger, det hjälper dig att sanera noggrant och hålla avloppen renare.

Kände du redan till denna plastpåsteknik?

Advertisement