Från skafferiet, det definitiva botemedlet för att bleka alla fogar i huset

av Hilda Maria Morgan

21 Augusti 2023

Från skafferiet, det definitiva botemedlet för att bleka alla fogar i huset
Advertisement

Oavsett om de är på golvet eller på väggen kan fogarna mellan kakelplattorna lätt bli svarta på grund av ansamling av smuts och, speciellt i mycket fuktiga miljöer som badrum, även på grund av mögelbildning. Detta kan vara riktigt irriterande att se, samt orsaka hygieniska problem i rummen i våra hem där en god hygien vanligtvis är ett viktigt element.

Men att rengöra dem är inte alltid lätt, särskilt eftersom kommersiellt tillgängliga rengöringsprodukter i de flesta fall visar sig vara värdelösa, även de som är speciellt framtagna för detta ändamål. Och därför slutar det ofta med att vi slutar städa och låter fogarna fortsätta att gradvis svartna.

Det finns dock ett mycket effektivt botemedel för att göra dina fogar vita igen och det finns troligtvis i ditt skafferi. Vi förklarar nedan vad det är och hur man använder det.

Advertisement
Creativo

Creativo

Öppna skafferiet, du kommer säkerligen att hitta en grundläggande produkt för rengöring av fogarna: ättika. Denna produkt hjälper dig inte bara att göra dem vita och skinande igen, utan kommer också att tillåta dig att återställa en korrekt hygien.

Du kan hälla ättikan direkt i en flaska utrustad med en spraydispenser och använda den som sådan, utan att späda ut den. Spraya den direkt på de svärtade fogarna och låt den verka i tio minuter, vid särskilt ingrodd smuts är det bättre att låta den verka i upp till 2 timmar. När denna tid har gått, skrubba ordentligt med en styv borste så kommer dina fogar att återgå till sin ursprungliga vithet, sedan kan du fortsätta med att tvätta golvet eller väggen som vanligt.

Ättika är perfekt inte bara för att rengöra fogarna utan också för att bleka och desinficera många andra ytor, inklusive all badrumsinredning och olika ytor och spisen i köket, vilket gör stålet blankt igen, men också för att deodorisera och desinficera kylskåpet. Slutligen är ättika ett perfekt medel mot kalkavlagringar, det tar bort all beläggning samtidigt som ytorna inte skadas.

Kände du redan till denna mycket användbara användning av ättika?

Advertisement