Toaletten rengörs och saneras på nolltid med dessa effektiva gör-det-själv-tabetter

av Hilda Maria Morgan

20 Augusti 2023

Toaletten rengörs och saneras på nolltid med dessa effektiva gör-det-själv-tabetter
Advertisement

Badrummet är det rum som vi ägnar mest omsorg och uppmärksamhet åt när vi tar hand om städningen, men trots alla våra ansträngningar kan det hända att toaletten inte blir helt ren på grund av ingrodd smuts och tecken på slitage som oundvikligen dyker upp med användning. Den främsta orsaken till bildandet av dessa fläckar i toaletten är kalk som lämnas av den kontinuerliga närvaron av vatten.

Av denna anledning är normal rengöring inte alltid tillräcklig; lyckligtvis kan naturliga medel i detta fall hjälpa till att eliminera problemet från grunden. Bland dessa finns också ett recept för att skapa av praktiska tabletter till toaletten, som du bara behöver slänga in i toaletten för att göra den perfekt ren och sanerad på ett ögonblick.

Nedan beskriver vi hela receptet.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att förbereda dessa toalettabletter behöver du följande ingredienser:

  • 200 gram bikarbonat;
  • 60 gram citronsyra;
  • 10 ml diskmedel.

Börja med att blanda de två pulvren mycket noggrant, så att de smälter perfekt. När de är perfekt blandade, tillsätt diskmedel och, om du vill att dina tabletter ska ha en mer intensiv doft, även några droppar av en valfri eterisk olja. Fortsätt att blanda dessa ingredienser och du kommer att bilda en sorts pasta som du kan lägga i isformar och låta vila i cirka 4 eller 5 timmar.

Efter denna tid, ta bort de sålunda bildade tabletterna från formarna och förvara dem i slutna glasburkar, på en torr plats.

Du kan använda dessa tabletter genom att placera dem direkt inuti koppen efter rengöring av badrummet, låta dem verka under hela brusandet och sedan skrubba med toalettborsten. Vid särskilt envisa fläckar kan du slänga ner en tablett på toaletten kvällen innan du går och lägger dig och låta den verka hela natten. Tack vare användningen av dessa tabletter blir din toalett inte bara helt ren och sanerad, utan kommer också att dofta behagligt.

Om fläckarna kvarstår även efter användning av dessa tabletter kan du upprepa operationen även de följande dagarna.

Du kommer att se vilka extraordinära resultat!

Advertisement