Gulnade plastbehållare blir helt vita igen på ett ögonblick med 4 enkla knep

av Hilda Maria Morgan

17 Augusti 2023

Gulnade plastbehållare blir helt vita igen på ett ögonblick med 4 enkla knep
Advertisement

Plastbehållare är mycket praktiska för att förvara mat eller enkelt transportera den när vi är borta från hemmet. Ofta kan dock kontinuerlig kontakt med mat göra dem smutsiga och lämna allt större gula ytor på insidan av dem. Trots vår perfekta rengöringsrutin uppstår detta besvär ofta, speciellt om vi förvarar tomatbaserade såser eller mycket fet mat i dessa behållare.

Innan du slänger fortfarande perfekt funktionella och användbara behållare kan du prova olika knep för att ta bort det fula gulnandet, utan att tillgripa dyra och aggressiva hjälpmedel eller kemikalier, utan genom att helt enkelt använda några naturliga botemedel som alltid finns i skafferiet.

Nedan visar vi några användbara knep för att göra dina plastbehållare helt vita igen.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att ta bort den feta patinan som tenderar att lägga sig på våra plastbehållare vid användning räcker det ofta inte med att diska dem med diskmedel och vatten för hand eller i diskmaskinen. För att ta bort fläckar och bleka ytor är det faktiskt nödvändigt att använda ett avfettningsmedel och det finns många naturliga botemedel som kan hjälpa oss i med detta:

  • vinäger: det är den idealiska metoden för matbehållare, eftersom den inte lämnar potentiellt skadliga kemikalierester som plasten lätt kan absorbera och senare släppa ut i vår mat. Blanda vatten och vinäger i lika delar i en balja och sänk ner behållarna som ska ligga i under en hel natt. Nästa dag kan du fortsätta med att diska behållarna som vanligt och du kommer att se att dina behållare snart blir vita igen;
  • natriumbikarbonat: en annan idealisk produkt på grund av att den är helt ofarlig i kontakt med livsmedel är bikarbonat som är känt för sin blekande och lätt nötande verkan. Späd två matskedar bikarbonat i ett halvt glas vatten, rör om för att bilda en homogen blandning, fördela den sedan på den inre ytan av dina behållare och gnugga med en mjuk svamp. Skölj med varmt vatten så ska du se att du får ett perfekt resultat.
  • citronjuice: en annan perfekt ingrediens inte bara för att rengöra dina behållare utan också för att eliminera dålig lukt, du kan använda den som vinäger genom att blanda den i lika delar med vatten och lämna behållarna nedsänkta i blandningen över natten, innan du går vidare med att diska dem som vanligt.
  • slutligen kan du blanda vatten- och bikarbonatpastan med vinäger och citron, för att få en ännu mer effektiv verkan och få mer märkbara resultat.

Har du testat dessa medel för dina plastbehållare än?

Advertisement