För långa jeans? Lägg upp dem på ett ögonblick genom att helt enkelt använda en sax

av Hilda Maria Morgan

14 Augusti 2023

För långa jeans? Lägg upp dem på ett ögonblick genom att helt enkelt använda en sax
Advertisement

Du har precis köpt ett par underbara jeans, men när du kommer hem provar du dem och inser att de är för långa: utan tvekan innebär det ett stort krångel. Om du har turen att ha en mamma, en släkting eller någon vän som kan ta hand om det åt dig har du löst saken på kort tid och utan ansträngning, men annars är det inte nödvändigt att kontakta en sömmerska och riskera att spendera mer än vad byxorna kostade till att börja med.

Faktum är att det finns en väldigt enkel teknik som med några snabba steg gör att du kan lägga upp dina jeans på ett ögonblick, med bara en sax och en symaskin eller alternativt nål och tråd. Nedan förklarar vi proceduren steg för steg för att ge dina jeans den perfekta längden.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det första du behöver göra är att skaffa dig en sax och en symaskin eller alternativt nål och tråd. Fortsätt sedan enligt följande:

  • lägg jeansen på ett bord, som om du skulle ta på dig dem;
  • mät längden som ska förkortas och markera den längst ner på jeansen;
  • vik upp benen så att den nedre fållen sammanfaller med märket som du gjort och fäst med knappnålar;
  • håll jeansbenet vikt och tråckla först med en nål och tråd, det hjälper dig i den definitiva sömmen;
  • gör med symaskinen eller för hand med nål och tråd en söm precis under fabriksfållen, du styrs av dess tjocklek för att kunna arbeta i en rak linje; på så sätt får du en andra fåll i rätt höjd;
  • när sömmen har slutförts längs hela benets diameter, klipp av överskottet;
  • vänd benet utåt rätsidan igen och stryk för att fixera den nya fållen som erhållits.

Var noga och uppmärksam på om dina jeans har revor eller sömmar eller speciella mönster eller applikationer, så att symmetrin och harmonin inte förändras. Vi föreslår också att du väljer en tråd vars färg är så lik nyansen på dina jeans som möjligt: ​​testa alltid genom att lägga de trådar du har tillgängliga på dina jeans, välj den som bäst smälter in med resten av tyget.

Om du nyligen har köpt ett par nya jeans är allt du behöver göra att prova dem. Enkelt, eller hur?

Advertisement