Häng en våt handduk på dörrhandtaget till sovrummet! Vi förklarar varför det är användbart

av Hilda Maria Morgan

14 Augusti 2023

Häng en våt handduk på dörrhandtaget till sovrummet! Vi förklarar varför det är användbart
Advertisement

 Häng en våt handdukdörrhandtaget innan du går och lägger dig. Det kan verka vara en konstig vana, men det kan vara en lösning på ett par olägenheter som kan uppstå i hemmet. Det är i själva verket ett kostnadsfritt knep som kan ha två icke försumbara fördelar.

Den ena är användbar ifall du vill bekämpa värmen och den andra istället när det finns behov av att dålig lukt att försvinna. I båda fallen kan vi då, förutom en handduk, även använda andra tyger. Läs vidare för att få veta mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi kommer till den första användningen: när värmen kommer under sommarens varmaste perioder, och det blir svårt att sova, är alla knep som hjälper oss att sänka temperaturen och känna ett minimum av svalka hemma en gudagåva. Då kan en handduk, eller snarare fler än en, bli en gratis lösning att prova.

Tricket är att blöta ner vilken handduk som helst, genom att doppa den i vatten. Sedan kramar du ur den noggrant och hänger den på dörrhandtaget till dörren som du lämnar öppen. Samma sak kan göras på handtaget på ett öppet fönster eller ett som du ställer på glänt, och generellt i de delar av huset där det är lite drag. På detta sätt kommer luften som cirkulerar och träffar de våta handdukarna att fungera som ett slags mycket rudimentärt kylsystem, vilket ger ett minimum av svalka som kan hjälpa dig att slappna av och vila.

Dessutom, genom att hålla dörrar och fönster öppna, precis tillräckligt för att ventilera, undviks en stor risk för denna typ av knep, vilket är en alltför hög luftfuktighet.

I det andra fallet fungerar den fuktade handduken som en deodorant: känner du till idén med att spraya deodoranter, särskilt hemgjorda, på gardinerna? Mekaniken är densamma. Du tar handduken, fuktar den och häller sedan några droppar av en eller flera eteriska oljor på den. Även bara en handduk i sovrummet räcker för att njuta av den behagliga doften av den valda essensen, detta är ett knep som hjälper oss att göra vårt rum mer behagligt och avkopplande. Om du vädrar ut rummet lite så försvinner dålig lukt, och de dåliga lukterna kommer att ersättas av din favoritparfym!

I båda fallen kan man även använda andra tyger, även gamla och slitna, men som såklart är rena. Det är ett riktigt enkelt knep som inte kostar något och det är värt att testa för att se om det kanske kan vara lösningen vi letat efter!

Advertisement