Få upp även de hårdaste knutarna på nolltid med detta gamla idiotsäkra trick

av Hilda Maria Morgan

15 Augusti 2023

Få upp även de hårdaste knutarna på nolltid med detta gamla idiotsäkra trick
Advertisement

Alla har vi varit tvungna att ta itu med en extremt hård och till synes omöjlig knut. Hur många gånger har du skadat dina naglar genom att prova att få upp en? Och hur många andra gånger har du behövt klippa av snörena på dina skor och kläder för att kunna använda dem igen? Resultatet av en sådan teknik är utan tvekan att man frigör sig från ett hinder, men det innebär oundvikligen också avsevärda skadorsnöret som du har klippt av, som blir oanvändbart och måste bytas ut.

Visste du att det finns en idiotsäker teknik för att lösa problemet samtidigt som du inte behöver ta sönder snöret? Du kan använda den här tekniken när som helst med hjälp av ett enkelt redskap som du helt säkert har i din besticklåda. Vi ger dig instruktionerna steg för steg nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Den bästa tekniken för att lösa upp en knut utan för mycket ansträngning är att helt enkelt använda sig av en sked. Stick in handtaget inuti knuten för att försöka lossa den, på så sätt separerar du ringarna lite i taget och insistera med skedens handtag tills de är tillräckligt lösa för att använda fingrarna. Om knuten är för hård för att lösas med en sked, prova ett tunnare verktyg, som ett spett eller en tandpetare.

Om du letar efter en mer effektiv teknik för att lösa upp en särskilt hård knut, kan du använda två tänger, som hjälper dig att applicera större kraft på snöret. Ta tag i de två ändarna av knuten med hjälp av tången och applicera stor kraft tills den lossnar av sig själv.

Och om knuten inte består av tyg, garn eller rep utan till exempel är på ett halsband? Det finns ett mycket effektivt botemedel också mot detta. Fukta händerna, särskilt fingrarna, med valfri vegetabilisk olja och manövrera knuten tills den är helt upplöst. Om du inte kan använda olja kan du effektivt ersätta oljan med talk. Alternativt, fortsätt enligt anvisningarna för de andra knutarna, men använd en synål som hjälper dig att lossa knuten precis tillräckligt för att lösa upp den med händerna.

Fortfarande övertygad om att du vill ge upp?

Advertisement