Hur kan en klädnypa hålla en tandborste ren? Vi förklarar det nedan

av Hilda Maria Morgan

13 Augusti 2023

Hur kan en klädnypa hålla en tandborste ren? Vi förklarar det nedan
Advertisement

Att rengöra våra tänder är ett dagligt åtagande som det är viktigt att aldrig missa: 3 gånger om dagen minst 30 minuter efter huvudmåltiderna hjälper vår tandborste oss att alltid hålla munnen perfekt ren och sanerad. Men som med alla föremål som hjälper oss med daglig rengöring, hur kan vi sedan också alltid garantera perfekt rengöring av tandborsten?

Vi borde alla veta att tandborsten behöver bytas ut regelbundet, var 4:e månad eller när vi ser att den är överdrivet sliten. Vi vet också att vi måste ta hand om att rengöra behållaren varje vecka och att om vi inte är ensamma i huset bör de olika familjemedlemmarnas tandborstar hållas åtskilda från varandra eller så ska vi förse dem med varsitt eget tandborstskydd.

Borsten är den del av tandborsten som lättast utsätts för angrepp av bakterier och smuts och det är därför viktigt att ägna den särskild omsorg och uppmärksamhet. Hur kan vi alltid garantera maximal hygien? En klädnypa kan hjälpa oss i denna uppgift, låt oss ta reda på hur.

Creativo

Creativo

En grundläggande sak att vara uppmärksam på med vår tandborste är att inte placera den på ytor efter användning, för att undvika att främja spridningen av bakterier. Det är därför nödvändigt att låta den lufttorka i vertikalt läge, så att syret eliminerar de flesta bakterier som finns på den. Speciellt när vi är på resande fot kan dock denna operation vara svår, eftersom badrummen inte alltid är utrustade med behållare för tandborstar.

En användbar metod för att undvika att förvara vår blöta tandborste utan att placera den liggandes på olika ytor är att använda en enkel klädnypa. Haka fast klämman på tandborsten innan du placerar den på möbeln eller på handfatet: borsten förblir alltså korrekt upphöjda och kan bekvämt lufttorka utan att riskera ytterligare kontaminering.

Vi bör också komma ihåg att desinficera vår tandborste varje vecka. För att göra detta kan vi använda ett alkoholbaserat munvatten eller någon av följande naturliga metoder:

  • ett glas varmt vatten med 2 matskedar bikarbonat i cirka 2 timmar;
  • en lösning av vinäger och vatten i lika delar i 1-2 timmar;
  • väteperoxid enbart eller utspädd med munvatten, även över natten;
  • ultraviolett ljus;
  • ett glas vatten med en sked bikarbonat och en tesked citronsaft i ca 2 timmar.

Hur tar du hand om din tandborste?

Advertisement