Använder du fortfarande tandkräm enbart för att borsta tänderna? Missa inte dessa 6 användbara alternativa användningsområden!

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2023

Använder du fortfarande tandkräm enbart för att borsta tänderna? Missa inte dessa 6 användbara alternativa användningsområden!
Advertisement

Tandkräm är en av de mest väsentliga produkterna i varje badrum och vi använder den mycket ofta varje dag för att alltid garantera korrekt munhygien. Men kanske känner inte alla till att tandkräm är väldigt användbar även utanför vårt badrum och kan användas för vår dagliga städning i hela huset.

Det händer ofta att föremål som vi köper och använder endast för ett specifikt ändamål visar sig vara mycket användbara också på andra sätt som vi aldrig hade kunnat tänka oss och tandkräm ingår bland dessa: dess effektiva rengöringsverkan är användbar i olika sammanhang, ibland hjälper den oss att lösa komplexa problem som vi inte kan hitta en lösning på. Nedan föreslår vi 6 användbara alternativa användningsområden där du kan dra fördel av detta dyrbara hjälpmedel till vår munhygien.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns flera föremål som vi kan rengöra med tandkräm:

  • skor: våra skor blir vita igen på ett ögonblick med hjälp av tandkräm; gnid en liten mängd på de fläckiga områdena med en tandborste och skölj sedan med en fuktig trasa. Tack vare detta trick blir dina skor som nya.
  • skärmar: hur många gånger har du av misstag repat skärmarna på enheter som smartphones och surfplattor? Du kan få bort reporna effektivt genom att applicera en liten mängd tandkräm och gnugga med mjuka cirkulära rörelser med en mjuk trasa. För denna användning är det bäst att använda en tandkräm som inte är i gelkonsistens, för den kommer att fylla och täcka reporna mer effektivt.
  • tyger: vid särskilt envisa fläckar som vin, kaffe, fett, visar sig tandkräm vara ett mycket effektivt botemedel; applicera en liten mängd genom att försiktigt massera med en ren trasa och låt verka i några minuter, skölj sedan. Du kommer att se att fläcken kommer att ha försvunnit.
  • flaskor och behållare i plast: mycket användbara för att bevara mat och dryck, men dessa föremål tenderar dock att utveckla dålig lukt vid användning. Du kan enkelt få bort den dåliga lukten med hjälp av tandkräm. Gnid in en liten mängd inuti behållaren och skölj sedan noggrant med tvål och vatten. Det kommer att ha en omedelbar och bestående deodoriserande effekt.
  • metaller: tandkräm hjälper till att ta bort fläckar, repor och märken från oxidation  från metallytor som silver och mässing. Applicera den på en mjuk trasa med vilken du gnugga på ytan, skölj sedan och torka; metallen kommer att bli ren och glänsande som om den vore ny.
  • smycken: smycken kan, precis som alla andra metallytor, effektivt rengöras med hjälp av tandkräm. Använd tandkrämen som tidigare indikerat, du kommer att se hur smyckena kommer att bli rena och glänsande igen.

Kände du redan till dessa alternativa användningsområden för tandkräm?

Advertisement