Din hund eller katt kommer att sluta kissa inomhus direkt med detta enkla botemedel

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2023

Din hund eller katt kommer att sluta kissa inomhus direkt med detta enkla botemedel
Advertisement

Hundar och katter är våra favorithusdjur men ibland kan de hamna i riktigt stora problem. Det kan till exempel hända att våra lurviga vänner tar för vana att kissa inomhus, på möbler, soffor, mattor, krukor eller nya föremål. Hur många gånger har du behövt slänga en väska eller ett par nya skor för att ditt husdjur har lämnat sitt avtryck där?

Den främsta anledningen till att våra hundar och katter kissar i huset är att markera deras revir. Det första du ska göra i det här fallet är att skapa en rutin för dem genom att ta ut dem ofta för att göra deras behov eller genom att förse dem med kissunderlägg eller en kattlåda där de kan utföra denna uppgift. Ibland är det dock nödvändigt att ta till mer skarpsinniga lösningar för att övertyga dem att ge upp sin avsikt.

Hur får man dem att sluta kissa runt om i huset? Det finns en genialisk lösning som kommer att lösa problemet på ett ögonblick genom att använda enkla och naturliga ingredienser.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns flera naturliga produkter som vi kan använda som avskräckande medel för hundar och katter som vanligtvis kissar inomhus. Dessa produkter har alla en karakteristisk lukt som är obehaglig för våra husdjur och kommer att övertyga dem att inte närma sig och göra sina behov i det område där du har använt dem.

  • Citron är det bästa avstötningsmedlet för att vänja hundar och katter ifrån att kissa inomhus. Faktum är att dess starka doft irriterar dem och får dem att flytta sig. Allt du behöver är 100 ml juice, som ska blandas med 50 ml vatten och sprayas i områden där djur vanligtvis kissar för att hålla dem borta.
  • Även vit vinäger, förutom att vara ett kraftfullt desinfektionsmedel, är perfekt för att vänja av djur från att kissa inne. Blanda det med vatten i lika delar och spraya lösningen på de drabbade områdena, låt verka i minst 30 minuter.
  • Väteperoxid, även om det inte är besvärande för människor, ogillas det starkt av djur och kan användas för att få dem att sluta kissa inne. Detta botemedel är särskilt användbart på soffor och fåtöljer.
  • Inte bara citroner utan alla citrusfrukter har samma avstötande effekt på våra djur. Återigen, blanda 100 ml juice med 50 ml vatten och spraya på de drabbade områdena.
  • Slutligen är alkohol ett perfekt avskräckande medel, samtidigt som det är ett kraftfullt desinfektionsmedel. Använd det blandat med vatten, men var noga med att inte spraya det på växter, utan bara på krukor och i omedelbart intilliggande områden.

Har du också sådana här problem med ditt husdjur?

Advertisement