Eliminera dålig lukt och parfymera ditt badrum på ett ögonblick med skedmetoden

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2023

Eliminera dålig lukt och parfymera ditt badrum på ett ögonblick med skedmetoden
Advertisement

Badrummet är ett av de rum vi använder mest och där fukt lättast ackumuleras och bakterier och mögel förökar sig. Just här sköter vi faktiskt vår hygien och våra kläders hygien varje dag, med en massiv användning av vatten, ofta inte åtföljd av tillräcklig ventilation.

Av dessa skäl kan badrummet ofta utveckla dålig lukt, som ofta är svår att eliminera med en enkel luftfräschare. Faktum är att dessa produkter, förutom att de ibland är mycket dyra och i många fall innehåller potentiellt skadliga ämnen, inte själva kan eliminera fukt och mögel som orsakar dålig lukt, som kommer att fortsätta sväva i ditt badrum och blandas med parfymen och därmed erhålla motsatt effekt till den önskade.

Låt oss ta reda på hur skedmetoden snabbt och permanent kan eliminera dålig lukt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Men vad innebär skedmetoden egentligen? Denna teknik rekommenderas av rengöringsexperter och är mycket enkel och snabb att tillämpa, genom att helt enkelt använda två naturliga ingredienser.

Ta en Marseille-tvål och riv den, tillsätt sedan 4 droppar av din favorit eteriska olja, blanda noggrant. Ta en sked av detta och späd ut det i en hink med varmt vatten, häll sedan lösningen som erhållits i alla avlopp i ditt badrum. Låt det verka hela natten utan att använda avloppet, de dåliga lukterna kommer att bli ett dåligt minne blott redan nästa morgon.

Utöver den som just beskrivits finns det flera andra mycket effektiva metoder för detta ändamål: vitvinsvinäger, till exempel, är ett utmärkt antibakteriellt och anti-luktmedel som kan neutralisera alla dåliga lukter, du kan använda det på samma sätt som Marseille-tvål. Bikarbonat är också en utmärkt deodorant, häll bara en tesked i varje avlopp och låt verka hela natten för att eliminera eventuell dålig lukt. Genom att tillsätta 4 droppar eterisk olja efter eget val kommer ditt badrum dessutom att dofta behagligt.

Prova genast dessa metoder, du kommer att bli förvånad över resultaten!

Advertisement