12 underbara DIY-skapelser för en drömsänggavel

av Hilda Maria Morgan

09 Augusti 2023

12 underbara DIY-skapelser för en drömsänggavel
Advertisement

Det händer ibland att vi behöver något nytt och det första vi tänker på är att göra om inredningen i vårt hem. Det går också att hitta billiga lösningar som enkelt kan skapas med DIY, inte bara för att ha möjlighet att njuta av en förändring utan att göra uppoffringar, utan också för att känna sig nöjd över att ha skapat något på egen hand.

Sänggaveln är ett av de element som enkelt kan göras personligt med projekt som kan göras helt med gör-det-själv, vilket ger dig möjligheten att totalrenovera ditt sovrum nästan utan kostnad och följa din personliga smak.

Nedan visar vi 12 underbara gör-det-själv-skapelser som du kan hämta inspiration från för att skapa din drömsänggavel.

Advertisement

1. Romantiskt tyg

Ett tyg som hänger från en pinne är en romantisk och enkel lösning för en sänggavel som kan ändra utseende när du känner för det.

Advertisement

2. Ett skivat träd

Om du älskar att vara utomhus och vill vakna upp med känslan av att vara i skogen, gör din sänggavel med en trädstam skuren i skivor. Det blir mycket dekorativt och otroligt väldoftande, den kommer att ge dig fräscha drömmar.

3. Mjuk och omslutande

Kan du föreställa dig något mjukare och mer omslutande än en konstfullt draperad tjock gardin? Den kommer att fylla rummet utan att tynga ner det, perfekt för din sänggavel.

4. Dekorativ rumsavdelare

En enkel rumsavdelare eller en skärm kan enkelt förvandlas till sänggaveln på din säng, den ger sängen en känsla av personlighet utan att vara påträngande.

5. En säng att drömma i

5. En säng att drömma i

erica maria mercede/PInterest

Att göra hela strukturen sängen med lastpallar kan vara en perfekt idé för dem som vill koppla av djupt i sitt sovrum. Ljuspunkter som sätts in under och bakom lastpallarna hjälper till att skapa rätt atmosfär.

Advertisement

6. Bokmalens säng

Bokmalar skulle kunna uppskatta en sänggavel gjord av böcker. För att alltid ha dina bästa vänner vid din sida, även när du sover.

7. Återvinning

Om ditt ledord är återvinning, vad sägs om att göra din sänggavel med återvunnet material? Dörrar skulle till exempel kunna vara perfekta.

Advertisement

8. Bekväm och mjuk

Kuddar är alltid en bra lösning när man letar efter komfort. En pinne och remmar för att hänga kuddarna från väggen skulle kunna vara något att överväga.

9. Dekoration

En enkel stencil eller målad dekoration är rätt för dig om du är ute efter enkelhet.

Advertisement

10. 3 i 1 sänggavel

En vertikal lastpall kan förvandla sänggaveln till ett nattduksbord eller en bokhylla. Utmärkt lösning för dem med utrymmesproblem.

11. Hård kudde

Att göra denna styva kudde är väldigt enkelt: allt du behöver är en träram, lite skumgummi och ett tyg att klä in det i och du är klar.

Advertisement

12. Dekorativ sänggavel

Vi avslutar med ett mer ambitiöst projekt, som du kan prova dig fram till om du känner för att sätta dina färdigheter på prov. Gör en dekorativ sänggavel med snöre eller rep, men virka även eller använd garn. Ge din fantasi fritt spelrum!

Vilken sänggavel föredrar du?

Advertisement