Parfymerade plagg med hjälp av strykjärnet? Det här tricket har verkligen något extra

av Hilda Maria Morgan

10 Augusti 2023

Parfymerade plagg med hjälp av strykjärnet? Det här tricket har verkligen något extra
Advertisement

Att stryka kläder är en av de där hushållssysslorna som inte alla tycker om att göra. I många fall kan det faktiskt vara en ganska repetitiv och tråkig operation att utföra, speciellt om det handlar om mycket kläder och du inte har tid, lust eller har vana att använda strykjärnet.

Ändå är det ganska viktigt att använda strykjärnet för att slutföra tvätten på bästa möjliga sätt, samt för att hålla kläderna i utmärkt skick och under lång tid. Fördelarna är många, och en av dem är att det gör att du kan parfymera kläderna medan du stryker dem, tack vare den värdefulla hjälpen av vårt strykjärn. Här nedan vill vi berätta om ett system för att se till att den goda lukten håller i sig länge och gör kläderna behagligare. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
Creativo

Creativo

En välstruken klänning är inte bara vackrare, utan också bekvämare att ha på sig och generellt sett mer väldoftande. Det stämmer: under strykningen, förutom att eliminera irriterande och fula veck, är det möjligt att applicera parfym, som kommer att släppas ut när vi tar på våra favoritkläder. Och för att göra detta behöver du inte ta till dyra och förorenande kemikalier, visste du detta?

Javisst, eftersom det finns jättemånga produkter på marknaden för att parfymera plagg med strykjärn, men det är möjligt – och bättre – att skapa en naturlig och supereffektiv parfymblandning själv, som den beskriver här.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Hur skapar vi vår egen klädparfym för strykjärnet?

Vi behöver bara använda 250 ml vatten och blanda 6 droppar av den eteriska oljan vi gillar bäst. Det finns jättemånga att välja på, alla härrörande från naturliga element och med underbara och berusande dofter. Vi kan därför välja efter vår smak genom att föreställa oss hur den parfymen skulle vara på våra kläder.

I kontakt med ångan från strykjärnet kommer vår parfymerade blandning att ge plaggen en unik doft. Häll den i en sprayflaska och applicera den på kläderna innan du stryker, skaka flaskan ordentligt före användning, resultaten kommer att vara omedelbart uppenbara, såväl som ihållande i dagar i sträck.

Den eteriska oljan kommer att ge sitt bästa tack vare värmen och ångan som släpps ut av strykjärnet, men användningen av denna produkt är verkligen inte begränsad till att stryka kläder. Eteriska oljor kan faktiskt hjälpa oss i många andra situationer, till hemmet och inte, som naturliga underverk som kan få oss att andas in spektakulära dofter.

Är du redo att prova?

Advertisement