Behöver du rengöra ugnen? Allt du behöver är 1 citron och 2 andra ingredienser för ett superresultat

av Hilda Maria Morgan

10 Augusti 2023

Behöver du rengöra ugnen? Allt du behöver är 1 citron och 2 andra ingredienser för ett superresultat
Advertisement

I varje hem finns det föremål och apparater som vi ofta nästan glömmer bort att underhålla ordentligt. Vi använder dem ofta, vi behöver dem i många olika situationer, men sedan inser vi att de behöver en rejäl rengöring när det kanske redan är för sent.

Har något liknande någonsin hänt dig? Tyvärr är det ofta en riktig utmaning att hålla hela huset rent, väldoftande och prydligt, en utmaning som vi inte kan hänga med i så lätt. Lyckligtvis finns det dock ingen brist på medel för att vidta åtgärder, och de handlar inte nödvändigtvis om dyra kemiska produkter att köpa: naturen hjälper oss med enkla men effektiva ingredienser, även för svåra rengöringar som den av ugnen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Har du någonsin tagit en titt inuti din ugn, speciellt efter många användningar utan ordentlig rengöring? Tja, den här apparaten kan verkligen reservera oss några obehagliga överraskningar om den inte är noggrant rengjord. Dåliga lukter, smuts- och fettrester: det är verkligen inte den idealiska miljön att laga vår mat i, och av denna anledning är det bra att – då och då – ta hand om detta dyrbara hjälpmedel för våra recept.

Om du, när du väl ser att den är väldigt smutsig, redan funderar på att köpa kemikalier för att rengöra den ordentligt, vänta lite: med metoden vi ska berätta om kan du spara mycket pengar och ändå få optimala resultat. Vad handlar det om? En rengöring som ska göras med tre mirakulösa ingredienser som vi alla har tillgängliga i våra hem. Så vad väntar du på? Ta fram citron, bikarbonat och vinäger och öppna ugnen!

Advertisement
Pxfuel - not the actual photo

Pxfuel - not the actual photo

Det är superenkelt: pressa bara en halv citron i en behållare, tillsätt en matsked vitvinsvinäger och blanda. När detta är gjort är det bikarbonatens tur, som ska tillsättas i mängden en matsked. Genom att blanda väl får vi en homogen blandning vilken kommer att vara avgörande för att noggrant rengöra ugnen.

För att använda den måste vi applicera den med hjälp av en svamp och gnugga väl på det mest envisa fettet och smutsen. Det är viktigt att låta de naturliga ingredienserna verka i ungefär en halvtimme och sedan sätta på den tomma ugnen på 180 grader i 15 minuter. När detta är gjort är vi nästan klara: låt ugnen svalna och ta sedan bort resterna med en fuktig trasa. Uppdraget är slutfört! Vår ugn kommer att vara lika ren och väldoftande som när den lämnade fabriken, kanske ännu mer.

Alla, förr eller senare, använder denna apparat för matlagning, och dess bekvämlighet är verkligen utom allt tvivel. Ofta hjälper ugnen oss också att tillaga lätta men välsmakande rätter, perfekta för många olika tillfällen. Det är därför det är en grundläggande aspekt att hålla den ren, väldoftande och prydlig.

Är du redo att ge nytt liv till din ugn?

Advertisement