Rengör snabbt dina flip flops från de svarta märken som dina fötter lämnar

av Hilda Maria Morgan

09 Augusti 2023

Rengör snabbt dina flip flops från de svarta märken som dina fötter lämnar
Advertisement

En av de fina sakerna med sommaren är att kunna ha lätta kläder och öppna skor. Och vad är härligar än att njuta av en dag på stranden i sällskap med dina älskade flip flops? Men det händer ofta att det bildas fula mörka märken på våra flip flops, speciellt om de är ljusa i färgen, som har formen av våra fotsulor. Dessa märken orsakas av svett, sand, salt och damm och verkar ibland omöjliga att få bort.

Det finns dock ingen anledning att ge upp inför valet mellan att använda flip flops fulla av de där fula fläckarna eller att ersätta dem med nya: i själva verket finns det många användbara botemedel för att få dem att återgå till sin ursprungliga färg och i många fall handlar det om naturliga medel som vi har redan använder för att sköta om vårt hem. Låt oss ta reda på alla sätt på vilka dina flip flops kan bli som nya igen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns flera möjliga valmöjligheter att välja bland olika naturliga medel för att få våra flip flops att se ut som nya igen:

  • natriumbikarbonat: det är definitivt den första produkten vi tänker på när vi behöver ta bort fläckar eller bleka. Om vi ​​vill ta bort fläckar från våra flip flops, är bikarbonat det perfekta botemedlet tack vare dess lätt nötande verkan, som effektivt tar bort eventuella beläggningar. Använd det genom att skapa en tjock pasta med en sked bikarbonat och vatten som du tillsätter långsamt, applicera det på flip flopsen och låt den verka i 20-30 minuter innan du tar bort blandningen genom att gnugga lätt med en svamp som inte slipar.
  • Marseille-tvål: en annan produkt som är välkänd för sina avfettande egenskaper är Marseille-tvål, lägg lite i en balja med ljummet vatten där flip flopsarna får ligga i blöt i 15 minuter; ta sedan bort smuts och ränder genom att gnugga med en svamp eller borste.
  • citronsaft: liksom bikarbonat är citronsaft känd för sina blekande egenskaper och du kan applicera den direkt på de fläckiga områdena och låta det verka i cirka 10 minuter, gnugga sedan med en fuktig mikrofiberduk och låt lufttorka.
  • Vit vinäger: slutligen, får inte en av de mångsidigaste produkterna för att städa vårt hem inte saknas. Liksom Marseille-tvål, kan den läggas till en balja med varmt vatten, där du blötlägger dina flip flops i 20 minuter innan du skrubbar dem med en svamp eller borste. Skölj noga och låt torka.

Men om dina flip flops förutom fläckarna också avger dålig lukt? Efter rengöringen kan du över en natt strö dem med talk, majsstärkelse eller fint salt eller gnugga kraftigt med en mikrofiberduk som du har hällt några droppar av en valfri eterisk olja på.

Dina flip flops är nu som nya igen!

Advertisement