Ta bort hår och ludd från din tvätt permanent med dessa idiotsäkra metoder

av Hilda Maria Morgan

08 Augusti 2023

Ta bort hår och ludd från din tvätt permanent med dessa idiotsäkra metoder
Advertisement

När vi tvättar i tvättmaskinen kan det hända att våra kläder fylls med ludd, vilket tvingar oss att välja mellan att bära dem och ge intrycket av att ha ett ovårdat utseende eller att slänga dem i soporna fast det egentligen inte skulle behövas.

Vad orsakar ludd på tvätten? Den främsta orsaken är gnidningen mellan de olika tygerna, varför det skulle vara lämpligt att tvätta våra plagg ut och in för att undvika att ludd bildas. Denna praxis gör att du också kan rengöra och desinficera plaggen där de lättast blir smutsiga, dvs där de kommer i kontakt med svett och kroppsutsöndringar.

Visste du dock att det också finns två mycket effektiva knep, som gör att du kan förhindra att det bildas ludd vid tvätt? Tack vare dessa två hjälpmedel kommer dina plagg alltid att bli perfekta och som nya, utan att någonsin ta skada, när de tvättats i tvättmaskinen.

Låt oss tillsammans ta reda på hur man omsätter dem i praktiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns två produkter som kan hjälpa oss att förhindra att det bildas ludd i tvättmaskinen:

  • svamp: skaffa dig en klassisk diskvamp eller en kroppssvamp och stoppa in den i tvättmaskinen direkt i trumman tillsammans med tvätten och starta ett milt tvättprogram. Svampen kommer på detta sätt att dra åt sig allt hår och ludd. Denna metod är särskilt effektiv för att ta bort djurhår från våra kläder.
  • våtservetter: även våtservetter kan läggas in direkt i trumman tillsammans med tvätten; genom att starta en tvätt utan att centrifugera kommer servetterna att fånga upp allt ludd, vilket förhindrar att det fastnar på kläderna. Mängden våtservetter som ska användas beror självklart på mängden tvätt du ska tvätta. För detta ändamål, använd resistenta våtservetter; du kan prova dem genom att försöka dra isär dem med händerna: om de går sönder måste du använda mer motståndskraftiga våtservetter. Deras starka absorptionsförmåga kommer att dra till sig alla spår av smuts från dina kläder.

Om du efter tvätten fortfarande märker närvaron av ludd, kan du tillgripa ett annat knep: applicera självhäftande papper på den del av tyget som påverkas av närvaron av ludd och dra bort det: ​​luddet kommer på detta sätt elimineras helt.

Dina plagg kommer att vara luddfria för alltid!

Advertisement