Rengör och desinficera din toalettborste utan att göra något alls med hjälp av den japanska metoden

av Hilda Maria Morgan

08 Augusti 2023

Rengör och desinficera din toalettborste utan att göra något alls med hjälp av den japanska metoden
Advertisement

Toalettborsten är ett av de smutsigaste föremålen i hela huset och av denna anledning är det nödvändigt att rengöra den mycket ofta och med noggrann uppmärksamhet, så att inte bara alla spår av smuts elimineras, utan också alla bakterier som kan har ackumulerats vid användning.

Visst kan rengöring av toalettborstar vara ett av de mest vidriga jobben man kan tänka sig, men om du använder rätt metod får du utmärkta resultat utan ansträngning. På så sätt kommer du också att lösa de obehagliga besvären med dålig lukt på ett ögonblick, som mycket ofta härrör därifrån.

Nedan anger vi steg-för-steg-proceduren för en perfekt ren och sanerad toalettborste på kort tid och utan ansträngning, skapad av en nation av mästare inom hygien och rengöring.

Advertisement
Creativo

Creativo

Denna rengöringsoperation har sitt ursprung i Japan men tack vare dess effektivitet har den snabbt spridits över hela världen; för att vara verkligt effektiv på lång sikt måste det göras flera gånger i månaden, minst en gång i veckan, och endast använda en viktig ingrediens i varje perfekt rengöringsrutin: citronsyra. Faktum är att denna produkt har en mycket stark avfettnings, avkalknings- och desinficeringsförmåga, vilket gör den mycket användbar för rengöring av hela huset.

För att rengöra toalettborsten är det alltså nödvändigt att hälla en generös mängd citronsyra på toalettborsten och låta den dra i toaletten i minst en timme, rotera den då och då för att underlätta borttagningen av smuts. På så sätt blir även toaletten ren och fri från beläggningar. Om du vill få en ännu större effekt kan du även tillsätta bikarbonat till citronsyran, vilket ökar dess avfettnings- och rengöringsförmåga, samt har en deodoriserande effekt. Kom ihåg att alltid använda handskar när du utför dessa rengöringsoperationer och att även rengöra toalettborsthållaren för att undvika attt toalettborsten omedelbart ska komma i kontakt med smuts igen efter rengöringen.

Du kommer att se att din toalettborste på nolltid blir som ny igen. Om du inte har citronsyra hemma kan du använda vit vinäger och bikarbonat istället, det får samma avfettande och desinficerande effekt.

Hade du redan testat den här metoden?

Advertisement