Din diskho kommer att vara fri från blockeringar på 2 minuter med bomullspinnetekniken

av Hilda Maria Morgan

06 Augusti 2023

Din diskho kommer att vara fri från blockeringar på 2 minuter med bomullspinnetekniken
Advertisement

Du har säkert också råkat ut för en igensatt diskho minst en gång. Och säkert vet du också hur frustrerande och jobbigt det kan vara. Denna olägenhet är i själva verket ett stort hinder för det regelbundna utförandet av flera operationer i köket, men inte bara. I dessa fall händer det faktiskt ofta att diskhon avger irriterande dålig lukt. För att inte tala om möjligheten att mycket allvarligare problem kommer att inträffa på lång sikt.

Innan du tillgriper användningen av aggressiva, dyra och potentiellt skadliga kemiska rengöringsmedel, eller ringer en professionell och behöver spendera en stor summa pengar, kan du försöka ta till olika naturliga medel, som ibland kan vara mycket effektiva.

Idag visar vi dig en gör-det-själv-lösning för detta problem som du kanske inte känner till ännu.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns en mycket enkel teknik, som gör att du kan frigöra diskhon från blockeringar på några minuter och utan att ta till dyra produkter eller utrustning eller hjälp av en rörmokare. För denna operation behöver du bara ett avfettningsmedel, varmt vatten, bikarbonat och en låda med tops.

Det första du ska göra är att hälla hett vatten i diskhon tills det är helt fyllt och låta det verka i några minuter. Häll sedan i 250 gram bikarbonat och vänta ytterligare några sekunder innan du tar lådan med tops. Fukta bomullspinnarna med varmt vatten och för in dem försiktigt i det igensatta avloppet genom att göra cirkulära rörelser tills situationen förbättras och vattnet börjar rinna igen.

Det finns många fördelar med denna teknik, först och främst dess låga kostnad, men inte bara. Bomullspinnar kan faktiskt nå även de svåraste punkterna, lösa även de mest envisa blockeringarna och se till att vattnet börjar rinna igen regelbundet. Denna teknik kan också användas som en förebyggande åtgärd, genom att regelbundet föra in dem i avloppet på diskhon för att förhindra att blockeringar bildas.

Om din diskho inte är överdrivet igensatt kan även den enkla användningen av bikarbonat räcka för att bli av med problemet. I det här fallet häller du bara i 250 gram bikarbonat i diskhons avlopp, omedelbart följt av 1 liter kokande vatten. Låt det verka i minst en halvtimme innan du låter vattnet rinna igen.

Kände du redan till detta ovanliga knep?

Advertisement