Hur man tar bort alla urinfläckar och lukt med en kraftfull blandning

av Hilda Maria Morgan

06 Augusti 2023

Hur man tar bort alla urinfläckar och lukt med en kraftfull blandning
Advertisement

Toaletten är den sanitetsarmatur som mest av alla tenderar att bli smutsig; i själva verket används den flera gånger om dagen inte bara av husets invånare utan även av gäster och av denna anledning är det av grundläggande betydelse att städning och sanering utförs dagligen.

Det kan dock hända att toaletten trots noggrann rengöring kan bli täckt av kalk på grund av de kontinuerliga utsläppen av vatten och att det bildas fula gula fläckar, särskilt på toalettringen. För att inte tala om de dåliga lukter som ofta utvecklas och sprids i badrummet, vilket gör användningen avgjort obehaglig.

Det finns många knep som gör att vi kan undvika detta problem, först och främst antagandet av en rigorös och konstant rengöringsrutin. Genom att använda rätt produkter kommer det dessutom vara möjligt att ständigt hålla din toalett ren och parfymerad. Det kommer inte att finnas något behov av att köpa dyra kemiska rengöringsmedel, gör-det-själv-medel kan också fungera utmärkt. Vi beskriver ett nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

För en toalett som alltid är perfekt ren och parfymerad kan du förbereda en mycket effektiv gör-det-själv-blandning hemma, som med bara några få ingredienser gör att du får perfekta resultat. För att förbereda denna blandning behöver du följande ingredienser:

  • 100 gram bikarbonat;
  • 100 ml diskmedel;
  • 200 ml golvrengöringsmedel;
  • 1 sked tandkräm.

Börja med golvrengöringen, tillsätt bikarbonat, sedan diskmedel och slutligen tandkrämen. Späd med lite vatten och blanda tills en homogen blandning bildas. Häll sedan blandningen lite i taget i toaletten och skrubba väggarna med en toalettborste i de mest ingrodda områdena. På så sätt kommer du att se att toaletten kommer att bli perfekt vit och doftande igen.

Blandningen kan även användas för att tvätta alla andra sanitetsgods så att hela ditt badrum blir rent, glänsande och doftar gott. Använd bara en trasa för att gnugga blandningen på sanitetsgodsen och skölj med mycket vatten.

När du provat detta kommer du aldrig att vilja använda dig av något annat igen.

Advertisement