Varför hälla sköljmedel på toalettpappret? Vi förklarar det nedan

av Hilda Maria Morgan

05 Augusti 2023

Varför hälla sköljmedel på toalettpappret? Vi förklarar det nedan
Advertisement

Toalettpappret, som uppfanns i väst först under mitten av 1800-talet, men som redan hade använts i öst sedan 1300-talet, är en av de saker vi inte längre skulle kunna vara utan i våra hem. Sedan dess uppfinning har toalettpappret faktiskt varit ett viktigt tillbehör för vår hygien.

Uppfinningen av sköljmedlet skedde senare; en gång gjorde man faktiskt bomullstyger mjukare med blandningar av tvål och olja, vilket lämnade en slät patina på tygerna. Det var först i mitten av 1900-talet som textilindustrin uppfann sköljmedel för att minska elektrostatiska laddningar och förbättra tygernas komfort.

Båda dessa produkter, som normalt endast används för det ändamål för vilket de uppfanns, kan dock utnyttjas på många andra sätt. Om de används tillsammans kan de till exempel vara väldigt användbara hemma. Låt oss ta reda på hur.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du kan förbereda ett mycket användbart medel för hushållsrengöring genom att kombinera toalettpapper och sköljmedel, nedan förklarar vi hur.

Ta först en rulle toalettpapper och ta mycket försiktigt bort den interna kartongrullen. Fyll en skål med en blandning av 100 ml vatten, 50 ml alkohol och 15 gram bikarbonat. Blanda noggrant och tillsätt sedan en skopa sköljmedel. När blandningen är perfekt blandad, placera rullen med toalettpapper på en djup tallrik och häll den sålunda framställda lösningen över den.

Placera den sålunda förberedda rullen i en behållare; du har alltså att förberett utmärkta rengöringsservetter för rengöringen av hela huset: sanitetsgods, kök, bord och möbler kommer alltid att vara perfekt rena tack vare detta papper. Alkoholen och bikarbonatet kommer att ha en rengörande och desinficerande effekt, medan sköljmedlet lämnar en behaglig doft.

Men användningen av sköljmedlet slutar inte där: dess antistatiska egenskap gör det till exempel till ett mycket användbart rengöringsmedel för fönster, men också för golven. Du kan också använda den för att ta bort klistermärken, rengöra ingrodda kastruller och stekpannor, tvätta penslar så att de blir mjuka och polera trämöbler.

Visst blir du sugen på att prova det här botemedlet själv?

Advertisement