Husmorsknep som är enkla, effektiva och billiga för ett alltid rent och väldoftande hem

av Hilda Maria Morgan

07 Augusti 2023

Husmorsknep som är enkla, effektiva och billiga för ett alltid rent och väldoftande hem
Advertisement

Våra mormödrar hade inte alla redskap vi har idag i hemmet, men deras hem var alltid perfekt rena och parfymerade. Av denna anledning vänder vi oss ofta till dem för värdefulla råd om det mest korrekta sättet att utföra den ena eller andra städuppgiften.

Det finns många naturliga medel som vi kan hitta i vårt skafferi som kan hjälpa oss i den svåra uppgiften med daglig städning, var och en med sina specifika egenskaper och användningsområden. Idag föreslår vi ett mycket effektivt recept som består av 4 ingredienser från skafferiet som våra mormödrar använde för daglig städning, tack vare vilket du alltid kommer kunna ha ett perfekt rent och parfymerat hus.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att ha hela huset perfekt rent och parfymerat är det inte nödvändigt att använda dyra kemiska rengöringsmedel som är potentiellt skadliga för vårt välbefinnande; allt du behöver göra är faktiskt att öppna ditt skafferi och använda dessa 4 ingredienser för att förbereda ett mycket effektivt universalrengöringsmedel:

  • 500 ml vatten;
  • två matskedar vit vinäger med desinficerande egenskaper;
  • en matsked salt med en lätt nötande verkan;
  • en matsked bikarbonat.

Börja med att blanda bikarbonat med saltet och lös sedan de två ingredienserna i den vita vinägern. Tillsätt sedan vattnet och blanda tills det är helt upplöst. Överför den erhållna lösningen till en flaska med en spraydispenser, som du kan använda som universalrengöringsmedel för rengöring av alla hårda ytor, såsom golv, sanitetsgods, spishällar. Denna blandning är också ett utmärkt rengöringsmedel till toaletten.

Alternativt kan du ersätta bikarbonatet med citronsaft, vilket ger fräschör till rummen utan att förlora rengöringseffektiviteten hos rengöringsmedlet.

Om du däremot måste ta bort envisa fläckar från mattor och golv, blanda vatten och bikarbonat i lika delar och gnugga det försiktigt med en borste. Denna produkt kommer också att eliminera dålig lukt från ytor, tack vare bikarbonatets deodoriserande verkan.

Äntligen kan du säga adjö till såväl kemikalier som smuts!

Advertisement