Ständigt ren och glänsande disk i diskmaskinen? Med denna naturliga och ekonomiska mix är det möjligt

av Hilda Maria Morgan

08 Augusti 2023

Ständigt ren och glänsande disk i diskmaskinen? Med denna naturliga och ekonomiska mix är det möjligt
Advertisement

Alla som har turen att ha en diskmaskin hemma vet att den här apparaten innebär många glädjeämnen, en gör att du sparar tid och ansträngning, men att den samtidigt också kan få oss att stöta på oväntade och kanske jobbiga överraskningar.

Det är i själva verket ett mycket bekvämt men komplext verktyg, som måste hållas i gott skick så att den fungerar som bäst och alltid ger oss tallrikar, bestick och porslin som är så rena och glänsande som vi vill att de ska vara. Och för att göra detta behöver du inte nödvändigtvis ta till dyra produkter som du måste köpa utan det är möjligt att hitta enkla och billiga huskurer som kan lösa våra problem. Nedan vill vi presentera en till vilken vi behöver ingredienser som vi alla har hemma och nära till hands. Läs vidare för att upptäcka mer.

Advertisement
Creativo

Creativo

Låt oss inse detta: att använda diskmaskinen är verkligen bekvämt, särskilt när tallrikar, kastruller, bestick och glas som ska diskas samlas på vår diskbänk och vi helt enkelt inte har tid eller lust att diska allt för hand. Det räcker att öppna den, ladda den, sätta in diskmaskinstabletten och starta programmet och det är allt, även om denna otroliga komfort behöver lite uppmärksamhet.

Det är faktiskt inte ovanligt att innehållet i vår diskmaskin får irriterande matrester eller fula ogenomskinliga ringar efter tvätt. Detta är ett tecken på att något inte gått som det skulle, men låt oss inte misströsta, för vi behöver inte nödvändigtvis ringa en tekniker för att få vår älskade apparat inspekterad: prova bara lösningen som vi just ska beskriva.

Den första faktorn att tänka på när vi stöter på dessa problem är kalkavlagringar: vatten som innehåller mycket kalk gynnar inte diskens glans, för att inte tala om att man ibland då också överdriver med diskmedlet, som i sin tur kan matta ner disken. Innan vi ringer efter hjälp kan vi dock ingripa med en blandning som är mycket enkel att blanda ihop, som vi kan lägga till i filtret i vår diskmaskin. Ingredienserna? Bikarbonat, citron, vitvinsvinäger och salt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Med dessa ingredienser, som är enkla att hitta och billiga, kommer vi att kunna skapa en mix som tar hand om vår diskmaskin. Vi behöver bara blanda dem i dessa kvantiteter: en stor matsked bikarbonat, fem droppar citron, en kopp vinäger och ett par matskedar salt.

När detta är gjort är det dags att hälla blandningen på apparatens filter. Vanligtvis är detta element placerat på "golvet" och kan nås genom att helt dra ut den nedre vagnen. Startar sedan en tom tvätt, så att blandningen du tillrett kommer väl in i cirkulationen.

Ett enkelt system, eller hur? Det är fortfarande uppenbart att om problemen med matthet eller smutsrester kvarstår är det tillrådligt att be om ett tekniskt ingripande, eftersom diskmaskinen kanske kan ha mekaniska problem, som vi knappast kommer att lösa med den blandning vi har berättat om. Det är viktigt att alltid hålla apparater i gott skick, eftersom det gör att vi kan förhindra skador och spara pengar.

Vad tycker du om denna procedur? Har du någonsin provat den?

Advertisement