Med en plastflaska kommer de myggor som tar sig in genom dörrar och fönster inte kunna fly

av Hilda Maria Morgan

03 Augusti 2023

Med en plastflaska kommer de myggor som tar sig in genom dörrar och fönster inte kunna fly
Advertisement

Ljusfällor, insekticider, kryddor utspridda här och där: vi provar det mesta för att hålla myggor borta från våra hem och eliminera dem när de lyckats ta sig in. Men det finns en väldigt enkel och billig metod som ofta fungerar bättre än de andra, och som du behöver en plastflaska till och inte mycket annat.

Att bekämpa närvaron av dessa insekter i hemmet är viktigt under de månader då det är lätt att hitta dem nästan överallt: från det sätt på vilket de lyckas störa sömnen genom att surra omkring oss när vi ligger i sängen, till alla de hälsorisker de kan innebära för oss och våra fyrbenta vänner, så knepen för att få dem att försvinna från vårt hem är aldrig för många.

Advertisement
Creativo

Creativo

Så nästa gång du ska kasta en plastflaska är det bättre att tänka om: på fem minuter kan du förvandla den till en effektiv myggfälla att placera på strategiska ställen i huset.

Vad behöver du för att bygga fällan? Förutom plastflaskan, behöver du en mattkniv, en häftapparat, en kub färsk jäst eller en påse torrjäst, vatten och socker. Istället för socker kan du också använda honung eller en söt sirap. Värm en mugg vatten i mikrovågsugnen, så att det blir ljummet men inte för varmt: det kommer bara att tjäna till att lösa upp jästen väl, men om temperaturen är för hög kommer den att döda den och göra den oanvändbar.

Lös alltså upp jästen i vattnet och skär under tiden itu flaskan: skär den i två delar, gör snittet i den övre delen, innan den smalnar av mot halsen. Ta toppen och stick i den upp och ner i den undre delen. Du kommer att se att på detta sätt hänger öppningen bara några centimeter ovanför botten. Fäst de två plastdelarna i varandra med hjälp av häftapparaten.

Tillsätt sockret i vattnet med jästen, rör om väl för att lösa upp allt och häll det sedan i flaskan. Och fällan är klar! Myggorna kommer att attraheras av vattnet och den koldioxid som skapas när jästen och sockret reagerar tillsammans, så kommer de ta sig in och fastna i botten. Det är också lämpligt att tillsätta några droppar vinäger, för att förhindra att bin skulle fastna.

Placera fällan på fönsterbrädor eller trösklar, speciellt när du håller fönster och dörrar öppna, så kommer de att vara till stor hjälp i bekämpandet av myggor!

Advertisement