Håll myror borta från ditt badrum med dessa mycket effektiva naturliga medel

av Hilda Maria Morgan

03 Augusti 2023

Håll myror borta från ditt badrum med dessa mycket effektiva naturliga medel
Advertisement

Myrorna som kan kolonisera våra hem, särskilt våra badrum, under sommaren är ett mycket irriterande besvär. Dessa insekter är faktiskt bland dem som bäst anpassar sig till alla klimat, framför allt tack vare deras mycket utarbetade sociala organisation. Attraherade av möjligheten att hitta mat kommer myror lätt in i våra hem genom springor och sprickor, och eftersom de föredrar fuktiga miljöer blir rummet där vi lättast stöter på dem badrummet.

Trots deras stora intelligens och anpassningsförmåga är dessa insekter dock inte särskilt välkomna i våra hem, tvärtom. Om vi ​​hittar ett flertal känner vi genast ett behov av att jaga dem från vårt hem. Och om vi inte vill ta till användningen av kemikalier kan vi leta efter lösningen bland olika huskurer.

Faktum är att det finns många naturliga botemedel som kan hålla myror borta utan ansträngning. Vi listar dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Det första mycket användbara botemedlet som vi föreslår finns normalt redan i våra badrum: talk. Strödd längs myrornas färdlinjer, på fönstren, i sprickorna och springorna, kommer denna produkt att desorientera myrorna, som kommer föredra att fly från ditt badrum.
  • Ett annat utmärkt botemedel, som gör att du samtidigt kan bli av med myrorna och återvinna en restprodukt som annars är avsedd för soporna, består av kaffesump. Nästa gång du förbereder denna goda dryck, spara sumpen och låt den torka, smula den sedan på ett fat eller strö den direkt över myrornas åtkomstområden eller passage. Med sin lukt kommer kaffesumpen att motverka kolonisering.
  • Precis som kaffe kan vissa kryddor också med sin lukt fungera som ett myrmedel. Speciellt mycket aromatiska kryddor, som peppar, chilipeppar, kryddnejlika och kanel, de är perfekta för att undvika spridningen av dessa irriterande insekter om de placeras i deras åtkomstpunkter.
  • På samma sätt som kryddor fungerar också vitlök med sin stickande lukt. Placera de krossade klyftorna i tygbehållare och lämna dem i de områden som påverkas av spridningen av myror, gärna utomhus för att undvika irriterande lukter i ditt hem.
  • Den friska doften av citron irriterar myror, som kommer att undvika ditt hus om du gnider den på ytan av dörrar, fönster och dörr- och fönsterkarmar.
  • Slutligen, bland de bästa allierade inom naturlig rengöring måste vi också nämna vinäger. Även vinägerns lukt uppskattas inte av myror och kommer att vara mycket effektiv för att hålla dem borta. Blanda vatten och vinäger i lika delar och spraya i passageområden och där myrorna samlas så kommer du se att de försvinner på ett ögonblick.

Vilket botemedel föredrar du mot myror?

Advertisement