Prova dessa 11 briljanta hacks för att förenkla ditt liv i hemmet

av Hilda Maria Morgan

14 Juli 2023

Prova dessa 11 briljanta hacks för att förenkla ditt liv i hemmet
Advertisement

Varje dag är det många åtaganden som vi utför nästan automatiskt på grund av hur ofta vi råkar göra dem. Men är vi verkligen säkra på att vi gör dem på det korrektaste, bekvämaste, enklaste och snabbaste sättet? Hur många gånger har vi undrat hur vi skulle kunna förenkla eller göra dessa dagliga och upprepade åtaganden mer bekväma?

Det finns många knep som kan hjälpa oss att förenkla vårt liv hemma och vi är säkra på att om du stannar upp och tänker efter kommer du att hitta några som du redan har anammat sedan ett tag. Eftersom också komfort är subjektivt, är det troligt att du även har lagt några av dessa knep åt sidan efter att ha provat dem eftersom du har hittat en annan metod som passar bättre för just dig.

Nedan erbjuder vi 11 geniala knep som har förenklat vårt hemliv.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Tina upp mat

1. Tina upp mat

Creativo/Facebook

Hur många gånger har du glömt att ta ut middagen ur frysen i tid? Om du letar efter en snabb metod för att tina upp mat, prova detta: placera en kastrull i diskhon med botten uppåt, lägg maten som ska tinas upp ovanpå och ställ en kastrull ovanpå den, fyll den med varmt vatten. Upptining kommer att gå mycket snabbare.

Advertisement

2. Ta bort etiketterna

2. Ta bort etiketterna

Creativo/Facebook

Självhäftande etiketter är alltid mycket komplicerade att ta bort från alla typer av ytor och lämnar ofta irriterande och fula pappers- och limrester. Dra fördel av värmens verkan för att ta bort dem enkelt och utan att lämna rester; rikta helt enkelt luften från hårtorken mot etiketten för att lösa upp limmet och enkelt kunna ta bort det.

Alternativt, om möjligt, kan du också sätta in föremålet med etiketten som ska tas bort i mikrovågsugnen: värmen från mikron kommer göra uppgiften lättare.

3. Perfekt förseglat

3. Perfekt förseglat

Creativo/Facebook

För att förhindra att hushållpappersrullen öppnar sig medan du håller den på rullhållaren och därmed riskerar att bli smutsig och förstörd i förtid, tryck den kort mot vattenkranen. På så sätt, när papperet är helt torrt, blir rullen perfekt förseglad.

4. Drycker i burk

4. Drycker i burk

Creativo/Facebook

När du behöver hälla upp en dryck på burk, prova det här enkla tricket: ställ burkens flik upprätt, börja sedan hälla upp i glaset genom att lägga burken vilandes mot kanten av glaset. Fliken kommer att fästa på glaset och blockera burken och gör att du kan tömma burken helt medan du kan ägna dig åt något annat. Strålande, eller hur?

För de andra knepen för ditt hem, ta en titt på videon nedan.

Advertisement