Artighet för gästerna: 5 saker som folk lägger märke till när de går in i ett hem

av Hilda Maria Morgan

17 Juni 2023

Artighet för gästerna: 5 saker som folk lägger märke till när de går in i ett hem
Advertisement

Hur många gånger har du bjudit in vännermiddag eller ordnat ett kalas för dina barn och dagarna och timmarna innan evenemanget börjar fastnar du i städandet? När du ska få gäster kommer du ofta på att du bör ta bort damm även från ovansidan av möblerna och rengöra elementen för att inte göra ett dåligt intryck.

Men är vi verkligen så säkra på att de som kommer är så noga med att hitta vad som är fel och att bedöma hur vi städar och sköter vårt hem? Svaret är mindre självklart än vi kanske hade trott. Visst gör ett rent och prydligt hem ett bättre intryck på gästerna. För att inte tala om alla små knep som får dem att känna sig mer tillfreds i ditt hem. Kort sagt, syftet är framför allt att känna sig välkomnad och uppskattad.

Det finns dock något som kan göras för att försöka göra vistelsen i ditt hem trevligare och experterna förklarar vilka som är de 5 sakerna som märks mest.

Pixabay

Pixabay

Det finns 5 saker som experterna anser vara de första man lägger märke till när man går in i någons hem och två av dem kommer att överraska dig:

1.       Rena handdukar: rena handdukar till badrummet och för att torka händerna är bland det allra första gästerna lägger märke till. Alla tycker om att gå in i ett städat badrum och tvätta händerna med försäkran om att de kommer att förbli rena. Av denna anledning måste du absolut undvika att lämna smutsiga handdukar eller glömma att hänga fram rena till dina gäster. Nästa gång du är värd, kom ihåg att det bara behövs några få minuter: rena handdukar, torka snabbt av badrumsinredningen och ett doftljus räcker för att skapa den rätta atmosfären.

2.       Fulla diskhoar: att tömma diskhon och diskbänken efter måltider eller när du använder något är det bästa sättet att hålla köket rent och snyggt. Det tar bara någon minut att ladda diskmaskinen, men dess inverkan är verkligen enorm på det övergripande utseendet på hela huset. Vem bryr sig om att upptäcka vad du åt till frukost eller lunch genom att råka titta ner i diskhon?

3.       Högar med dokument: vissas uppmärksamhet fångas av högar med dokument; det finns människor som har dokument utspridda överallt: posten som precis har kommit in, räkningar som ska hanteras på köksbordet, de som ska arkiveras på möblerna i vardagsrummet. Det bästa är att ägna ett område av ditt hem till dokumenthantering. Och försök att upprätthålla ordningen genom att regelbundet ägna några minuter åt det.

4.       Atmosfär: det kan verka överraskande, men många märker inte röran i dina rum utan snarare atmosfären. Ett dystert hem med dålig eller överdriven belysning är mer irriterande än något som är malplacerat.

5.       Ingenting!: de flesta kommer inte hem till dig för att utvärdera och bedöma din förmåga att upprätthålla ordning och renlighet, utan för att umgås med dig eller för att ta med sina barn att leka med ditt. Det som är viktigt är därför att välkomna gästerna med ett leende på läpparna och göra dem goda till mods, involvera dem i några avkopplande samtal medan ni ser era barn ha roligt tillsammans. Eller medan du smuttar på en kaffe eller te.

Kort sagt, alla har sina egna behov och ordning och reda är inget undantag, därför kan vi inte tillfredsställa alla. Men folk kommer inte till ditt hem för att döma dig och uppriktig gästvänlighet inför dina gäster är det bästa sättet att få dem att känna sig välkomna med några enkla, snabba knep.

Advertisement