Vet du inte hur du ska städa huset? Använd dig av ett enkelt och kostnadsfritt knep

av Hilda Maria Morgan

16 Maj 2023

Vet du inte hur du ska städa huset? Använd dig av ett enkelt och kostnadsfritt knep
Advertisement

Det kan vara det hektiska livet, det kan vara en förbannelse som drabbar, det kan vara entropi: oavsett orsaken verkar det inte finns något sätt för att en gång för alla sätta stopp för den oordning som spontant tycks genereras i ett hem. Vi kan vara uppmärksamma varje dag, men så fort vi sviker vår vakt även för en kort stund börjar smuts och kaos spridas. Och när vi fångas av hektiska stunder i livet, eller när vi verkligen är utmattade av alla andra sysslor, sprids oredan överallt på ett oroande sätt.

Hur återställer man ordning och renlighet? Vi vet trots allt svaret: vi måste kavla upp ärmarna. Men specifikt, kan vi göra något som hjälper oss att bättre möta företaget? Det kan vi faktiskt, och det är ett litet trick utan kostnad som fungerar utmärkt för att börja på rätsida om saken. Och när situationen inte ens är särskilt svår, kanske det är allt som behövs.

Advertisement
Creativo

Creativo

När du behöver börja göra iordning ett rum, gör det här först: ta ut soporna. Du kan göra detta med bara en påse om du vet att du hittar mer eller mindre skräp som alla kan hamna i en behållare, eller så kan du använda flera påsar, en för varje kategori av avfall.

Alltså en behållare för allt återvinningsbart papper, en för återvinningsbar plast och en för allt som inte går att sorteras, till exempel. Eftersom det är obekvämt att bära flera påsar tillsammans och kunna fylla dem på ett enkelt sätt, kan du använda ett bekvämt redskap: lägg till exempel de två eller tre påsarna i en låda och håll öppningen på varje öppen tillräckligt öppen för att snabbt kunna kasta in allt.

Eller så kanske du kan använda en vagn och ha en påse i varje fack, så att du kan gå in i varje rum, och sedan från ett rum till ett annat, utan ansträngning.

Ibland är det redan mer än tillräckligt att ta bort pappersbitar, plast, etiketter, förpackningsmaterial, olika broschyrer, delar av föremål som gått sönder och som vi aldrig har fixat för att rensa de synliga ytorna och golvet, och då kanske det räcker att snabbt dammsuga och tvätta golven för att få ett snyggt och beboeligt rum igen!

Advertisement