Smutsiga och nedsmutsade kranar? Ta reda på hur du rengör dem med ett enkelt och oväntat knep

av Hilda Maria Morgan

30 Juli 2023

Smutsiga och nedsmutsade kranar? Ta reda på hur du rengör dem med ett enkelt och oväntat knep
Advertisement

Hur många gånger, i badrummet eller i köket, har vi inte kämpat för att hålla kranarna rena och i gott skick? Det är verkligen ett problem som många människor ställs inför, förr eller senare, men ofta misslyckas med att hitta den rätta och effektiva lösningen som är rätt för dem.

Kranar är föremål som vi använder varje dag och därför är det normalt att de visar tecken på slitage som dock inte är trevliga att se. Att hålla dem i gott skick är viktigt av olika anledningar, vilket vi vill utforska i den här artikeln, även genom att berätta om ett professionellt knep för att en gång för alla säga adjö till ingrodda smutsrester som är svåra att få bort.

Creativo

Creativo

Om du också verkligen inte tycker om att se smutsiga badrums- och kökskranar varje gång du använder dem, och du kanske begränsar dig till att rengöra dem med en enkel trasa, kan det vara bra att veta att du kan göra mer, både för att förbättra deras estetik och för att förhindra eventuella skador. Faktum är att dessa objekt är ganska dyra och, om de börjar fungera sämre behövs ingripande av tekniker och proffs. Helst skulle ingen vilja att det gick så långt, och av denna anledning är det möjligt och nödvändigt att agera i tid.

Det är därför vi vill förklara hur du kan förhindra att de blir smutsiga eller skadade, med en metod som är lika enkel som billig som den är effektiv, baserad på en ingrediens med dold potential som du annars kanske inte hade kommit att tänka på att använda dig av. Att rengöra kranar med kemiska och aggressiva produkter riskerar ofta att försämra dem, få metallen att förlora sin glans eller orsaka skador som kan vara oåterkalleliga i längden. Det är viktigt att inte låta vatten- eller tvålrester lägga sig på kranarna efter användning, eftersom det kan leda till beläggningar som är svåra att ta bort, inklusive kalk eller rost. Men vad är det för produkt som kan hjälpa oss att göra dem ännu mer omskötta och rena? Svaret är: raklödder.

Advertisement
Creativo

Creativo

Har du någonsin slagit dig att rengöra kranarna med raklödder? Om du svarade nej, vill vi berätta att denna metod finns, fungerar och gör att du kan få utmärkta resultat.

Hur gör man? Det är väldigt enkelt: först och främst måste du ta fram raklödder. Många har det redan hemma, men att köpa det i affären är inte alls dyrt. När du väl har raklödder, ta lite på en torr trasa, alternativt på ett papper som är tillräckligt tjockt för att använda det för att rengöringen. När detta är gjort är allt du behöver göra att föra skummet på badrums- eller kökskranen, särskilt där det är som smutsigast, sedan sköljer du allt med varmt vatten, tills det inte finns spår av skum kvar.

Enkelt, eller hur? Med detta system kommer kranarna att glänsa igen, utan produkter som skulle kunna skada dem. Raklödder är ett riktigt värdefullt hjälpmedel, och inte alls dyrt. Och om du också vill ta hand om ändarna där vattnet kommer ut, på vilka stora mängder kalk hamnar, behöver du bara ta isär dem, lägga ner dem i vit vinäger under någon timme och när du har monterade ihop dem, kommer de att fungera precis som när de var nya.

Så vad väntar du på? Det är dags att ta hand om dina hemkranar!

Advertisement