Blir kläderna i tvättmaskinen inte rena och parfymerade? Då kan du lägga till en ingrediens i tvättmedelsfacket

av Hilda Maria Morgan

28 Juli 2023

Blir kläderna i tvättmaskinen inte rena och parfymerade? Då kan du lägga till en ingrediens i tvättmedelsfacket
Advertisement

Vem har aldrig lägt in kläder i tvättmaskinen i hopp om att de kommer ut rena, sanerade och parfymerade, men sedan upptäcker att det inte är så? Det är verkligen inte en ovanlig sak, och låt oss inse det: om det händer är det också ganska frustrerande, precis som när disk, bestick och porslin inte kommer gnistrande ur diskmaskinen.

Dessa apparater är viktiga för att hjälpa oss med hushållssysslor, men de är inte alltid ofelbara. Tvärtom, med tanke på deras kontinuerliga och långvariga användning, kanske de ibland inte lyckas tillfredsställa alla våra behov och förväntningar. Tänk på det: om en tvättmaskin utsätts för konstant stress behöver den "få en hjälpande hand" så att den levererar rena och väldoftande kläder precis som vi vill. Och lösningarna, i denna mening, saknas inte. Det vi ska beskriva för dig nedan är billigt, mycket enkelt att omsätta i praktiken och effektivt. Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
Creativo

Creativo

Även om vi tror att vissa saker bara har mycket specifika användningsområden och funktioner kan vi ha fel. Faktum är att det är just dessa produkter som kommer till vår hjälp om vi befinner oss under komplicerade förhållanden, vilket får oss att tänka: "Varför har jag inte använt det tidigare?", förvånade över hur enkelt och billigt det var att lösa ett problem.

Om resultatet inte är tillfredsställande när vi tvättar, finns det ingen anledning att misströsta. Känns inte kläderna rena och luktar de inte som vi skulle vilja? Innan vi skyndar oss att köpa dyra kemikalier eller, ännu värre, kontaktar en tekniker för att ta en titt på vår tvättmaskin, kan vi göra några prov. Som? Lägg till en värdefull ingrediens till tvättmedel: vit vinäger.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vit vinäger är naturligt, billigt och framför allt användbart för tusen olika situationer, det är en av de saker som aldrig bör saknas i ett hem. Visste du att vinäger även kan användas till kläderna vi lägger i tvättmaskinen?

Om du svarade "nej", är vi redo att bevisa att du har fel. Hur använder vi vinäger i tvättmaskinen? Det är enkelt, tillsätt bara cirka 100 ml för en full laddning (eller ett halvt glas om du föredrar det) innan du startar tvätten. Det är viktigt att stoppa in det i facket som är avsett för sköljmedlet och inte i det där vi lägger tvättmedlet, för att få det att cirkulera vid sköljningen. Sedan kan vi starta det program vi vill och vår värdefulla ingrediens kommer att verka på våra kläder, göra dem sanerade, parfymerade under lång tid och göra mjukare än någonsin.

Prova för att se att det är sant: vit vinäger är verkligen en resurs med tusen möjligheter som alla är värda att upptäcka. Det vi har beskrivit för är faktiskt inte dess enda möjliga användning för att förbättra hushållssysslorna. Vinäger kan också komma till vår räddning när vi ska tvätta golven, rengöra, avfetta och avkalka kastruller, disk eller vitvaror, för att inte tala om att det är perfekt för att få bort överflödiga kalkavlagringar från våra kranar. Och det här är bara några exempel!

Redo att få kläderna du stoppar i tvättmaskinen att bli mjuka och väldoftande igen?

Advertisement