7 sätt på vilka kokande vatten kan lösa vardagsproblem

av Hilda Maria Morgan

14 April 2023

7 sätt på vilka kokande vatten kan lösa vardagsproblem
Advertisement

Vatten är en dyrbar skatt som vi alltför ofta underskattar. För att inse hur viktig denna resurs verkligen är, bör vi alltid ta hänsyn till alla till synes sekundära användningar som kan göras av det utöver de som tillfredsställer våra primära behov.

Om vi ​​till exempel funderar över hur användbart kokande vatten kan vara i vardagliga hushållssituationer som framstår som problematiska, kommer vi inse just detta.

Nedan visar vi dig några särskilt relevanta exempel i denna mening.

Advertisement
ScriptGenius12/Reddit

ScriptGenius12/Reddit

Att koka vattnet kan vara fördelaktigt, till exempel när dåligt väder eller andra problem påverkar kvaliteten på dricksvattnet som kommer ut ur kranarna. Under vissa omständigheter kan faktiskt vatten som kokas i minst tre minuter säkerställa att det steriliseras och berövas potentiellt skadliga mikroorganismer.

Advertisement
Reddit

Reddit

En annan viktig funktion som kokande vatten kan ha i det våra hem är att desinficera föremål som annars inte längre skulle kunna användas på grund av den frekventa spridningen av bakterier och bakterier som förekommer i dem. Exempel på detta är alla träföremål vi använder i köket, som skärbrädor och slevar.

Imgur

Imgur

Kokande vatten kan sedan vara användbart för att få bort blockeringar i igensatta rör och långsamma avlopp. Det är en av metoderna som används för att åtgärda problemet utan att tillgripa kemikalier. Man måste dock vara uppmärksam på vad det verkliga problemet är som orsakar blockeringen och vilken typ av material som rören är gjorda av. PVC-rör kan skadas av kokande vatten, men så är inte fallet om rören är gjorda av metall.

Tuskor/Reddit

Tuskor/Reddit

Att tina upp vissa livsmedel med vatten istället för att använda mikrovågsugnen eller ställa dem i kylen i några timmar kan vara fördelaktigt. Detta är särskilt fallet med vissa typer av grönsaker som med denna upptiningsmetod lyckas hålla sig intakta.

Pixabay

Pixabay

Och så har vi vattenångan som man kan andas in av hett vatten som, för symtomen på förkylningar eller bihåleinflammation, verkligen är som en helig hand.

Advertisement
illdefinedleap/Reddit

illdefinedleap/Reddit

Vissa typer av fläckartyger lämpar sig särskilt väl för att tas bort med kokande vatten. Vi tänker speciellt om fruktfläckar som de av vindruvor, vattenmelon och alla sorters röda frukter.

adonisallan/Reddit

adonisallan/Reddit

Och en annan typ av fläckar som lätt kan tas bort med kokande vatten är de som bildas på golvet i garage och uppfarter av bilmotorolja.

Kände du redan till dessa sätt att använda kokande vatten på?

Advertisement