11 intressanta hushållsknep att använda i vardagen

av Hilda Maria Morgan

24 April 2023

11 intressanta hushållsknep att använda i vardagen
Advertisement

Det finns åtaganden som vi utför varje dag utan att någonsin stanna upp och fundera på om de skulle kunna göras på något annat sätt. Det är helt enkelt så som vi har sett dem utföras från en tidig ålder, och allt som allt fungerar det, så varför överväga några andra tekniker? Visst, i livet finns det andra prioriteringar, men i grund och botten är det inget fel att se på vanliga saker ur ett annat perspektiv, även när vi inte tvingas av någon brådska. Och ibland leder det till att vi upptäcker mer effektiva lösningar.

Och även i hushållssysslorna som vi har gjort automatiskt i flera år kan vi hitta några roliga nyheter: det handlar bara om att prova några knep som vi inte har haft chansen att testa än. Vi listar några nedan, som skulle kunna bli dina nya favoritvanor.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Tina upp snabbt

Tina upp snabbt

Creativo/Facebook

Det finns ingen mikrovågsugn eller ugnen fungerar inte, du har glömt att ta ut den portion kött ur frysen som du nu behöver laga snabbt: det finns ingen tid att vänta. Då finns det en något rudimentär men effektiv metod som är värd att prova:

1.       Ta en kastrull och ställ den upp och ner på botten av diskhon (eller i en balja)

2.       Lägg paketet med kött som ska tinas ovanpå

3.       Ta en andra kastrull, ställ den ovanpå köttet (det är självklart en metod som fungerar med platta köttbitar eller i alla fall som ger ett stabilt stöd)

4.       Fyll den översta kastrulle med varmt vatten, ungefär till hälften eller lite mindre

Värmen sprider sig över metallen i kontakt med köttet, men den bör inte komma i kontakt med vattnet, och den tinar upp mycket snabbare.

Advertisement

Öppna plåtburkar utan ansträngning eller risk

Öppna plåtburkar utan ansträngning eller risk

Varje gång vi öppnar en burk tonfisk, eller någon annan konservburk som har ett lock som ska lyftas med hjälp av en flik, måste vi vara extremt försiktiga: vi behöver använda lite kraft, men vi får inte skaka behållaren eller göra ryck som kan leda till att vi skär oss. Och om vi drar "dåligt" lossnar ibland till och med fliken från locket och maten blir fast där inne.

Vad kan hjälpa oss? En sked!

1.       Placera den böjda delen av skeden på locket för att lyfta fliken med spetsen.

2.       Använd skeden för att böja fliken mot kanten

3.       Skjut sedan in handtaget på skeden i det större hålet på fliken och rikta skeden mot motsatt kant

4.       Använd skeden som en hävstång för att ta bort locket från burken.

Et voila!

För etiketter räcker det med värme

För etiketter räcker det med värme

Om du vill ta bort etiketten från en mugg eller något annat som lätt skulle kunna köras i mikron, sätt in den i mikron, sätt på den lite kort, precis tillräckligt för att värma limmet, så ska du se att det lossnar hur bra som helst.

För plastbehållare eller andra föremål som är för stora kan du uppnå samma effekt med hjälp av en hårtork!

Öl som häller upp sig själv

Öl som häller upp sig själv

1.       Öppna burken genom att lyfta fliken så att den blir vinkelrät mot ytan

2.       Ta glaset, placera det ovanpå den öppna burken, håll det i vinkel med händerna: glaskanten måste få fliken i sig och vila på sidan av burken på motsatt sida.

3.       Utan att släppa glaset, ta burken, vänd upp och ner på allt utan att skilja de två föremålen åt

4.       Burken kommer automatiskt att hamna i ett lutande läge, utan att falla, ovanpå glaset och hälla ut varenda droppe öl

Perfekt och scenografiskt för att snabbt servera fler gäster!

Hälla av pastan

Hälla av pastan

Vi brukar hälla av pastan, med allt vatten, i ett durkslag som placeras i diskhon. Men då måste man kanske flytta tillbaka pastan till kastrullen för att smaksätta den. Eller så är diskhon inte tillräckligt tom.

Lösningen är att lägga durkslaget ovanpå pastan, inuti kastrullen! På så vis kommer den fortfarande att filtrera vattnet och pastan rinner inte iväg!

Kolla in dessa och andra snabba och roliga tricks i vår video nedan.

Advertisement
Advertisement