Lämnar ringarna ett blåaktigt märke på huden? Prova 2 smarta metoder för att undvika det

av Hilda Maria Morgan

18 Juni 2023

Lämnar ringarna ett blåaktigt märke på huden? Prova 2 smarta metoder för att undvika det
Advertisement

Hur många gånger låter vi oss inte frestas av någon ring som vi hittar i någon butik eller på en marknad, som kanske inte är gjord av någon ädelmetall och därför, efter att ha burit den i bara någon timme (särskilt när det är varmt och vi svettas) direkt lämnar efter sig ett mörkt märke på huden? Detta sker när den billiga metallen oxiderar och då bokstavligen färgar huden och lämnar en blågrön ring som inte går att missa och dessutom är lite svår att få bort.

Vad kan man göra? Borde vi slänga de ringar vi tyckte så mycket om? Absolut inte! Vi kan använda dem igen helt utan bekymmer om vi bara drar fördel av några smarta trick som de nedan.

Advertisement

Nagellackstricket

Nagellackstricket

Creativo

Det är säkert det mest kända knepet och även det som är enklast. I själva verket handlar det om att använda ett genomskinligt nagellack. Med nagellacket skapar man en skyddande barriär mellan metallen och huden, som därför förhindrar bildandet av den fula fläcken.

Ta vilket genomskinligt nagellack som helst (även en top coat fungerar bra) och pensla insidan av din ring, även kanterna: kort sagt alla delar som kan komma i kontakt med huden när du har på dig ringen. Om du vill måla resten av metallen också kan du göra det utan problem, men kom ihåg en sak: det kommer att skapa en glänsande patina, så det kan förändra utseendet på ringar med en matt finish.

Låt sedan ringen torka på en hylla under cirka tjugo minuter.

Sedan är ringen redo att användas utan bekymmer. Den enda varningen: upprepa operationen så snart du inser att det blir nödvändigt igen.

Advertisement

Det mer hållbara alternativet

Det mer hållbara alternativet

Creativo

I vissa butiker kan du hitta en produkt som man applicerar på samma sätt som nagellack, men som håller längre, det är en produkt som är lättare att hitta på nätet. Det är faktiskt vätskor med en trögflytande konsistens, som alltid skapar en barriär på samma sätt. Vi syftar på en gel som skapar en "polymerbarriär" ("polymer barrier" på engelska). I genomsnitt skryter de som producerar produkterna på marknaden med att de ska hålla i upp till två månader innan de måste appliceras igen, även om man ofta läser recensioner som indikerar att man behöver upprepa appliceringen oftare, så fort du ser att patinan lossnar.

Dessa produkter säljs inte bara i syfte att undvika de ovan nämnda fläckarna på huden, utan också för att undvika de allergiska reaktioner som ofta uppstår mot vissa metallegeringar. Så de kan användas på örhängen och andra smycken också. Men det finns också köpare som klagar på att de inte upplevt några fördelar ur den synvinkeln. Så utvärdera noga efter dina behov, vid allergiska reaktioner eller olika intoleranser.

Hur man tar bort märket efter att det har skapats

Hur man tar bort märket efter att det har skapats

Creativo

Du är nu säker inför framtiden, men hur tar man bort ett märke som redan har uppkommit av ringen? I de flesta fall räcker det med att tvätta med vanlig tvål och att skrubba väl. Men om du ser att en fläck finns kvar kan problemet lösas med ett sminkborttagningsmedel, särskilt de för vattenfast smink, eller sprit för att desinficera.

Däremot kan du undvika att få ringarna att oxidera genom att hålla dem borta från vatten. Tvätta inte händerna medan du har på dig de billigare ringarna och vänta alltid tills huden är torr innan du tar på dig dem igen.

Med dessa tips kan du använda alla ringar du vill utan bekymmer!

Advertisement