Move-out Method: städningstekniken inspirerad av att flytta

av Hilda Maria Morgan

19 April 2023

Move-out Method: städningstekniken inspirerad av att flytta
Advertisement

Sedan en tid tillbaka har praxisen "decluttering" fått fäste och blivit på modet, för att bli av med det överflödiga och bättre hantera utrymmen och hemmiljön i förhållande till ens personliga balans. Det finns många anledningar till att organisera ett hem och att omge sig med det essentiella är grundläggande, det har att göra med de mest varierande aspekterna av vardagen.

Det är dock sant att vi inte alltid stimuleras att utföra denna praktik tillräckligt snabbt och på ett organiserat sätt, eftersom vi tenderar att skjuta upp eller bara fokuserar på vissa aspekter och undviker andra. Den enda situation där du vanligtvis lyckas att inte skjuta upp och kavla upp ärmarna är om man ska flytta.

Alltså har det fötts en praktik som är inspirerad av planering och de typiska tiderna som en flytt innebär för att hjälpa oss att bättre kunna organisera omorganisation och städning. Detta är vad Katie Holdefehr har kommit på, författare och hemorganisationsexpert som illustrerat den intressanta metoden i sin bok "Embrace Your Space".

Advertisement
Pexels

Pexels

Stegen att följa för att följa denna strategi som är riktigt effektiv och avgörande är de som vi berättar om nedan och som föreslagits av personen som har kommit på detta sätt att närma sig hemorganisation.

  • Sätt ett datum för låtsasflytten: även om du uppenbarligen inte ska flytta, kommer en deadline hjälpa dig att behålla rätt beslutsamhet. Bestäm sedan ett datum när du ska ha fixa klart hela huset eller bara ett område.
  • Ta ut allt och välj vad du ska ta med dig: precis som om när en flytt närmar sig, ta ut allt från de olika ställa för att "städa upp" och börja göra ett urval. Frågan som kan hjälpa dig i detta försök, är att fråga dig själv: "Vad skulle jag behöva om jag var tvungen att flytta?"
  • Låt resten gå bli föremål att återvinna, donera eller slänga: allt som återstår från urvalet kan bli föremål för ytterligare ett urval för att enkelt bli av med det. Välj därför ut vad du kan donera, vad som kan återvinnas och vad som nödvändigtvis måste slängas. Uppgiften blir mycket enklare och snabbare att genomföra.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Städa de tomma utrymmena: passa på att noggrant städa allt som blivit fritt från prylarna du tillfälligt har flyttat, precis som om det var ett nytt hus framför dig att städa.
  • Sätt tillbaka allt på sin plats: i samma anda, låtsas att du måste ordna ett nytt hus, ställ allt du har bestämt dig för att behålla i ordning, ta hand om organisationen i detalj. Känslan av förnyelse kommer att få dig att må bättre, vilket ger dig känslan av att allt har en ny egen plats, det är rent och städat, och underhåll det dagligen. Allt detta, utan att någonsin lämna hemmet.

Allt vi vill göra nu är att önska dig lycka till!

Advertisement