Vad gör en disksvamp i frysen? Upptäck detta och andra mycket användbara knep

av Hilda Maria Morgan

24 Juli 2023

Vad gör en disksvamp i frysen? Upptäck detta och andra mycket användbara knep
Advertisement

Varje rum i våra hem är fulla av föremål som vi ofta tror att vi använder till det bästa av deras potential, kanske utan att veta att dessa element istället kan förvandlas, med list och kreativitet, till något helt annat.

Något användbart, praktiskt och framför allt väldigt billigt, den senare aspekten skadar ju aldrig. Det handlar om knep som i vår dagliga frenesi kanske undgår de flesta, men som är värda att känna till, speciellt när vi hamnar i jobbiga situationer och inte kan skynda oss att köpa vissa produkter. Ta till exempel en väldigt enkel disksvamp, en som har både en mjukare sida (oftast gul) och en grövre sida (grön): varför borde vi alltid ha en i frysen? Vi är redo att svara på detta.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Disksvampen är kanske ett av de vanligaste föremålen i alla kök. Den är användbar och oumbärlig för att tvåla in, rengöra och skrapa bort den mest envisa smutsen även från kastruller och stekpannor, också när matresterna bara inte vill försvinna.

Vanligtvis har vi alla en i köket nära diskbänken, och det spelar ingen roll om vi också har en diskmaskin: den välkända svampen är en mojäng som alltid finns vid vår sida, och i vissa fall hjälper den oss att skrubba ännu bättre än diskmaskinenen. Men tänk om vi berättade att det är viktigt att lägga en – eller fler än en – i frysen? Nej, vi skojar inte. Även om det här draget verkar konstigt är det ett riktigt användbart knep, låt oss ta reda på när och varför.

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Låt oss först och främst ta vår disksvamp, tvätta den och desinficera den väl även om den är ny, och lägga den i en genomskinlig matpåse, av de sort som är designade och säljs speciellt för att innehålla fryst mat.

Vid det här laget är det dags att lägga den i frysen och vänta. Någon dag räcker för att vi ska få ett föremål som kan ge oss grundläggande hjälp vid fall, smärta, blåmärken eller liknande problem, precis som man gör med is. Ett moment att ta hänsyn till för alla de där små missödena som tyvärr alltid kan hända hemma, men som kan lösas eller förbättras med ett enkelt drag.

Faktum är att med en disksvamp placerad i frysen i sin påse kommer vi att ha ett billigt med mycket effektivt hjälpmedel till vårt förfogande ett enkelt, som kan få oss att ingripa omedelbart om någon blir skadad. Men det är inte allt.

Att använda svampen på det här sättet är en praktisk och avfallsfri lösning, eftersom vi i alla fall kan använda den för dess huvudfunktion, för att rengöra disk, köksbänkskivor, badrumsinredning, kakel och mycket mer. Och det finns också ett annat föga känt alternativ, som har att göra med föremål som används för att diska.

CrazyRussianHacker/Youtube Screenshot

CrazyRussianHacker/Youtube Screenshot

Det finns faktiskt de som tar helt vanligt diskmedel och lägger det i en fryspåse för livsmedel och efter att ha fryst in det har upplevt att användningen kan likna den med de gelpåsar som används vid trauma, smärta, fall eller liknande. En gör-det-själv-"ice pack", som alltså är perfekt att ha hemma och användbar då den är mjuk och mångsidig.

Kort sagt: som vi alla vet räcker det ofta med att se sig omkring och agera kreativt för att inse att många föremål som vi har hemma och använder varje dag kan förvandlas till något annat och kan komma väl till pass i de mest varierande och olika situationer.

Kände du till dessa knep? Har du någonsin provat dem?

Advertisement