Din tvätt torkar på bara 15 minuter med dessa 4 smarta tips

av Hilda Maria Morgan

21 Juli 2023

Din tvätt torkar på bara 15 minuter med dessa 4 smarta tips
Advertisement

Att torka tvätt är inte alltid en lätt uppgift: i själva verket kan det ofta hända att det tar mycket lång tid, med åtföljande möjlig utveckling av dålig lukt på grund av stagnationen av fukten inuti tygerna. Detta besvär är frekvent framför allt under dagar då det inte är soligt och klimatet är särskilt fuktigt, kanske med temperaturer som inte är alltför varma, och kan orsaka till och med betydande förseningar, särskilt om vi har bråttom att få vår tvätt torr och redo att användas.

Vi är säkra på att du redan har provat olika metoder för att påskynda torkningen av din tvätt, till exempel genom att placera den framför en värmekälla, som ett element, en kamin eller en öppen spis, eller framför en luftkonditionering beroende på årstid. Eller så har du kanske letat efter ett sätt att aktivt ta bort fukten, till exempel genom en avfuktare eller en skål med ris placerad bredvid torkställningen.

Nedan avslöjar vi en mycket effektiv metod som du kanske inte kände till ännu, som gör att du kan torka din tvätt på bara 15 minuter.

Advertisement
Creativo

Creativo

Din tvätt torkar på ett ögonblick om du vet hur du hänger denrätt sätt, även om du måste göra det inomhus. Faktum är att det finns flera knep du kan använda dig av för att få din tvätt att torka snabbare:

  • använd klädnypor: ofta förbises dessa eftersom de kan lämna fula märken på kläderna, men klädnypor är istället mycket användbara vid torkning av tvätt, om du vet hur de ska placeras. Med tanke på att alla plagg bör hängas ut och in för ett bättre resultat har varje plagg sitt eget korrekta sätt för placerandet av klädnyporna. Byxor ska till exempel hängas med midjan nedåt och klädnyporna sätts i grenen, medan kjolar ska fästas i sidsömmarna. När det gäller t-shirts, å andra sidan, bör de hängas genom att fästa klädnyporna längs sömmarna på ärmarna, medan skjortor hängs på bästa sätt fästa med klädnypor nära kragen. Om du använder dem på detta sätt kommer du att se att de inte kommer att behöva använda ett strykjärn!
  • häng kläder på galgar: om du inte vill använda klädnypor, är en annan användbar metod för att påskynda torkningen att hänga kläderna på galgar, som bör placeras strategiskt nära värmekällor eller utomhus eller nära ett öppet fönster.
  • lämna utrymme mellan plaggen: om du hänger tvätten genom att överlappa de olika plaggen, kommer du att förhindra att luften passerar genom tygerna, vilket gör torkningen mycket längre och svårare.
  • slutligen, glöm inte de redan nämnda knepen med utomhusluft, värmekällor och metoder för att ta bort fukt, i kombination med de som anges ovan, de gör att din tvätt kommer att torka mycket snabbare.

Är du redo att ge det ett försök?

Advertisement