Om myggorna inte ger dig någon vila kan du prova detta effektiva och kostnadsfria trick

av Hilda Maria Morgan

18 Juli 2023

Om myggorna inte ger dig någon vila kan du prova detta effektiva och kostnadsfria trick
Advertisement

Hur många gånger, särskilt på sommaren, har vi inte att göra med de mycket hatade myggorna? Dessa insekter är de riktiga huvudpersonerna – självklart negativt! – av många sömnlösa nätter eller irriterande stunder som vi upplever under dagen, och ofta verkar de verkligen vara obevekliga mot oss människor, till den grad att vi nästan ger efter för deras stick, utan att riktigt veta hur vi ska få bort dem.

Bland de många påstådda eller verkliga botemedlen, finns det några som verkar riktigt effektiva om vi vill undvika att ta till de ökända och skadliga insekticiderna och välja mycket billigare och mer praktiska lösningar. Här presenterar vi ett som, förutom att hålla myggor borta, även kommer att hålla getingar borta och avger en fantastisk och inbjudande doft. Redo att ta reda på vad det handlar om?

via Mr. Mosquito Control

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

Vi kommer inte att prata om myggljus, citrongräs, doftljus eller insekticidsprayer: detta botemedel, perfekt för de dagar och nätter då vårt hem är måltavla för de jobbiga myggorna, kommer säkerligen att göra vårt liv enklare, utan att få oss att spendera en förmögenhet, den erbjuder oss istället en ekologisk och avgjort funktionell lösning.

Vad handlar det om då?

Det är väldigt enkelt: vårt knep är bränt kaffe. Ja, det stämmer, det här är en av metoderna som verkar riktigt effektiva för att få de hatade insekterna att försvinna omedelbart, då de bara inte tål den starka lukten som frigörs när malet kaffe bränns.

Att skaffa kaffe är inte alls svårt, inte heller dyrt, och att förbereda detta antimyggmedel är verkligen inom räckhåll för alla. För att göra detta behöver vi bara fylla en burk med denna underbara produkt och låta den brinna långsamt, lämna den öppen efter att ha placerat den på en strategisk plats.

Advertisement
Pixnio

Pixnio

På en fönsterbräda, i hörnet av ett rum eller i trädgården är perfekta platser. Den omisskännliga doften av kaffe, som är väldigt behaglig för oss, kommer istället att bokstavligen hatas av myggorna, och inte bara av dem. Faktum är att det här tricket också är perfekt för att hålla insekter som getingar borta, vars stick kan vara mycket mer irriterande än en myggornas.

Kanske inte alla är medvetna om detta botemedel, men det är ett av de mest effektiva och är också bland de som rekommenderas av experterna. Har du någonsin provat det? Om ja, fungerar det? Och vilka andra metoder använder du för att hålla myggor borta enkelt och naturligt?

Advertisement