Öl till dina guldsmycken? En ekonomisk men effektiv metod att upptäcka

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2023

Öl till dina guldsmycken? En ekonomisk men effektiv metod att upptäcka
Advertisement

Varje guldsmycke är en liten skatt som vi vill lyckas bevara till varje pris, och det är ofta också ett kärt minne som vi vill ha kvar hos oss för alltid. Således händer det att vi har några örhängen, ringar, halsband, armband undanlagda hemma hos oss, eller så använder vi dem varje dag. I båda fallen, och särskilt när de är i daglig kontakt med vår hud, blir guldsmycken till slut smutsiga och matta.

Vi vet att vi kan ta dem till smyckesaffären för att rengöra dem med ultraljudsmetoder, men det innebär en kostnad och tvingar oss att boka tid, ta oss tid att ta med dem och hämta dem när de är klara. Då är det bättre att kunna ta hand om dem direkt hemma, utan att riskera att tappa dem och dessutom sänka kostnaden för rengöringen till nästan noll. Allt du behöver är en öl. För att ta reda på hur man gör, läs vidare.

Advertisement
Creativo

Creativo

Faktum är att öl kan fungera som ett medel för att rengöra våra guldsmycken på ett "naturligt" sätt hemma. Inte vilken typ som helst kan användas, utan det är lämpligt att använda ljus öl. Anledningen? Denna typ av alkoholhaltig dryck innehåller mindre humle än andra varianter, vilket gör att ölet har precis rätt surhetsgrad för att polera guldet.

Allt beror faktiskt på humlen: det är den som innehåller alfasyrorna som kan ta bort smutsen och patinan som färgar metaller som guld.

Metoden är riktigt enkel: ta ett glas och fyll det med öl endast upp till hälften, förse dig sedan med en mjuk trasa som lämpar sig för att polera metaller, doppa det i ölet och gnugga det mot smycket i fråga. Vänta sedan tills allt torkat, utan att skölja.

Det är riktigt enkelt och innebär en minimal kostnad, det är alltså värt att prova med tanke på att det också rekommenderas av experter. Det finns dock en mycket viktig sak att komma ihåg: det är en metod som fungerar på guld, men som inte bör användas på ädelstenar, från diamanter och nedåt. Det är bara perfekt för armband, örhängen, vigselringar eller halsband som inte har hårda ädelstenar någonstans, eftersom de istället skulle kunna skadas.

Har du någonsin testat att polera guld på det här sättet?

Advertisement