12 underbara blomkruksförslag till din ytterdörr

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2023

12 underbara blomkruksförslag till din ytterdörr
Advertisement

Ytterdörren är den del av vårt hem som vi välkomnar främmande med, visitkortet vi presenterar för alla som närmar sig vårt hem. Det är därför av grundläggande betydelse att fastställa vilket första intryck vi vill ge våra gäster, vilka förväntningar vi vill ge dem och dekorera vår ytterdörr.

Blomkrukor är ett av de bästa sätten att dekorera den här delen av huset på: med minimal ansträngning kan du faktiskt göra din ytterdörr mycket mer attraktiv, färgstark och fängslande. Och det finns ett väldigt stort utrymme för anpassning, för att kunna välja mellan olika typer av former och material, färger och odlade växtarter.

Oavsett om du är en obotlig romantiker eller en rockfantast, en älskare av landsbygden eller ett fan av ultramodern stil, nedan visar vi 12 underbara förslag på hur du kan dekorera din ytterdörr med blomkrukor.

1. Färgglada lerkrukor

En färgglad vertikal trädgård med färgglada lerkrukor kommer omedelbart att få alla på gott humör. Använd den för blommande växter, effekten blir ännu mer slagkraftig.

Advertisement

2. Blommande klätterväxter

Planterade direkt i marken, eller i murade krukor integrerade i väggen eller i stora lerkrukor, klätterväxter kommer att kunna ge färg till din ytterdörr genom att dekorera den till minimal ansträngning. Bougainvillea och blåregn är perfekta för detta ändamål på grund av sina stora och färgglada blommor, medan du skulle kunna välja jasmin om du föredrar en mer diskret effekt. Deras doft kommer att ge dina gäster som en varm famn.

3. Vintage vattenkannor

Gamla vattenkannor i metall kan enkelt förvandlas till planteringskärl, vilket ger din ytterdörr ett intryck av vintage.

4. Former och storlekar

Lek med formerna och storlekarna på dina krukor för att skapa dynamik. Blommande växter tillsammans med vintergröna växter kan fylla din ytterdörr året runt.

5. Kreativ återvinning

Om du älskar att ge nytt liv till gamla föremål som var avsedda för papperskorgen, är denna idé att återvinna gamla stora korgar något för dig.

Advertisement

6. Elegans

Om du letar efter ett mer elegant bemötande, välj essentiella linjer, gärna i mörka nyanser, och enkla, moderna material. Eftermonteringen av en liten växthuslykta får representera din kreativa sida.

7. Överraskningseffekt

Krukor med stora blommande buskar som hortensior garanterar dig en överraskningseffekt. Du kommer att lämna dina gäster mållösa i häpnad.

Advertisement

8. Originalitet

Vad sägs om blomkrukan istället stod direkt ovanför dörren? Det kommer att ge din ytterdörr ett originellt intryck.

9. Här bor någon som är kreativ!

Återvinn en gammal möbel genom att göra om den till ett planteringskärl till din ytterdörr. Dina gäster kommer att älska det.

Advertisement

10. Det essentiella

Vem har sagt att en minimalist inte kan odla blommor? Med planteringskärl med rena linjer, utan för mycket krusiduller eller dekorationer, och vintergröna växter med som inte behöver mycket skötsel, kan du också få din ytterdörr i blom.

11. Natur

Två enkla trädstammar kommer att vara perfekta att återanvända som planteringskärl. En liten investering, men maximal visuell effekt.

Advertisement

12. Rustikt

För en rustik fjällytterdörr, välj gamla rostiga mjölkbehållare, men även baljor och vattenkannor av metall från dina mor- och farföräldrar. Du kommer att tömma källaren samtidigt som du inreder huset på ett originellt och underbart sätt.

Och vilken dekoration väljer du till din ytterdörr?

Advertisement