9 utmärkta lösningar för att stilfullt få ut det mesta av utrymmet under sängen

av Hilda Maria Morgan

03 April 2023

9 utmärkta lösningar för att stilfullt få ut det mesta av utrymmet under sängen
Advertisement

Räck upp handen om du inte behöver städa och organisera om ditt sovrum med bara några dagars mellanrum: sovrummet, kanske till och med mer än andra utrymmen i huset, är ett rum där kaos tycks uppstå spontant. Allt du behöver göra är att glömma att tålmodigt och prydligt lägga undan några kläder i garderoben, eller några lakan i en låda, så skapas omedelbart berg av tyger och föremål utspridda överallt.

Ibland, när vi går för att lägga tillbaka tvätten i möblerna, även om den redan är ordentligt hopvikt, tycker vi att den liksom svämmar över och tar upp så mycket mer plats än den borde, och att lägga undan något extra kräver anmärkningsvärt tålamod. Du kan dock ta hjälp genom att bättre utnyttja det tillgängliga utrymmet, särskilt det under sängen, som inte alltid används effektivt.

Det utrymmet är faktiskt ett kärl för damm och smuts, som är riktigt jobbigt att rengöra, så ofta vill man inte ens lägga något där under, eftersom du bara ökar tiden som behövs för att städa. Men om det behövs utrymme, vad kan man då göra för att minimera dessa problem? Du kan använda lämpliga behållare, kanske till och med eleganta, som hjälper till att möblera effektivt.

Advertisement
Amazon

Amazon

I vilken husgeråds- och möbelaffär som helst, och självklart även på nätet, kan du hitta fodral med halvstyva kanter, som stängs väl för att förhindra att allt vi stoppar in fylls med damm.

De som passar in under sängen måste självklart mätas utifrån måtten på våra möbler, men det är lätt att hitta lämpliga för våra behov.

Advertisement
Amazon

Amazon

I och med att du kan välja behållare kan du skilja mellan material och framför allt mellan färger, så att även om du märker att dessa behållares kanter titta fram under sängen, så kommer de fortfarande att matcha med resten.

Amazon

Amazon

Och inuti dessa behållare, för att skapa ännu mer utrymme, kan du använda lufttäta påsar!

Amazon

Amazon

Sedan finns de styva plastlådorna, som till och med kan förses med bekväma hjul för att enkelt kunna ta ut dem vid behov.

Amazon

Amazon

En trådnätslåda: här skulle man kunna lägga saker man vet att man använder väldigt ofta (och där man inte oroar sig för damm), eller föremål som i alla fall är stängda i påsar, lådor eller fodral av olika slag.

Advertisement
IKEA

IKEA

För en chic känsla är korgar i lämpliga storlekar, i naturfibrer, också en idé att överväga.

IKEA

IKEA

Det finns också lådor att lägga till under sängen, för att försöka matcha färgen på strukturen hos huvudmöbeln.

Advertisement
AngelCoDecor/Etsy

AngelCoDecor/Etsy

Till barnens sovrum skulle det kunna vara trevligt att använda fodral som har milda och roliga mönster. Men många vuxna skulle inte ha något emot det heller!

ElegantPiecesUK/Etsy

ElegantPiecesUK/Etsy

Ett annat elegant val: ett resistent bomulls- eller canvasfodral, med lite mer raffinerade former.

Många av dessa lösningar kan också få plats inuti (eller till och med ovanför!) garderoberna utan att förstöra rummets estetik! Vilken är din favoritlösning för att använda utrymmet under sängen?

Advertisement