Är det ingen som använder gästrummet? Här är 12 fantastiska idéer för att omvandla det till ett unikt utrymme

av Hilda Maria Morgan

09 Juni 2023

Är det ingen som använder gästrummet? Här är 12 fantastiska idéer för att omvandla det till ett unikt utrymme
Advertisement

Att ha ett hus som är tillräckligt stort för att inkludera ett rum som endast är avsett för gäster är en stor liten lyx, så att lämna det oanvänt kan för det mesta kännas nästan som ett syndigt slöseri. Så om du hade ett extra rum, som inte är för litet för att högst kunna användas högst som serviceutrymme (tvättstuga, garderob, förråd med mera), men som verkligen skulle kunna bli en miljö utrustad med allt, där du kan förverkliga dina passioner och intressen, då är detta kort är verkligen värt att spela på bästa sätt!

Här följer några idéer att ta inspiration ifrån.

Advertisement

För betalande gäster...?

Du vill egentligen inte göra dig av med gästrummet, för då och då utnyttjar någon det... Så varför inte överväga att öppna upp huset för turister och resenärer? Lösningar som de från AirBnB kan verkligen förändra saker!

Advertisement

Kontor

En hörna där du kan förvara din dator och alla nödvändiga dokument för hanteringen av hemmet bör aldrig saknas, men om du dessutom tillbringar flera timmar med att arbeta och planera dina egna aktiviteter hemifrån, så är det en givande investering att tilldela ett helt rum till allt detta. Det är stor skillnad på att behöva jobba i ett hörn, utan avskildhet och möjligheten att isolera sig lite, och att ha ett rum med stängd dörr för att vi ska kunna koncentrera oss. Och om du lyckas behålla en soffa eller bäddsoffa, kommer rummet dessutom alltid att vara redo att välkomna besökande gäster.

Pysselrum

Sy, sticka, modellera, men kanske till och med måla eller leka: ett pysselrum är våra passioners rike, och det blir lätt favoritutrymmet i huset.

Ett skräddarsytt bibliotek

Älskar du att läsa i lugn och ro? Föreställ dig i så fall gästrummet fullt av bokhyllor fulla med böcker, en eller två mycket bekväma fåtöljer, lampor arrangerade ad hoc. Kanske ett soffbord för att njuta av te, ett ljudsystem... Till och med en station för att göra te och andra drycker!

Studio

Om det finns elever eller lärare i huset erbjuder rummet som är tillägnat den aktiviteten komfort och koncentration. Utrusta rummet med alla enheter, böcker, manualer och allt annat som kan behövas!

Advertisement

Växthus

Har du alltid velat fylla ditt hem med växter, men kanske skapar de oreda i andra rum? Eller är du orolig för att barn och husdjur ska orsaka förödelse? Skapa din egen urbana oas i gästrummet, om det har tillräckligt med ljus kan det passa perfekt!

Gym

Älskar du att hålla dig i form, men det finns inte alltid tid att gå till gymmet när du är ledig? Extra rummet kan lösa ditt problem!

Advertisement

Game room

Om någon i huset älskar att spela tv-spel, eller kanske till och med bräd- eller rollspel, kommer ett optimerat utrymme göra ditt hem till favoritstället för alla vänner som också har denna passion!

Garderob

Att ta bort de otympliga garderoberna från sovrummet (så att det kan finnas plats för annat!) och ta med kläder, skor och accessoarer till ett speciellt rum: det är en fantastisk liten lyx som gör hemmet mer beboeligt och trevligt.

Advertisement

Bar

Om det sociala är din starka sida, och du gillar att vara värd för vänner medan du pratar över ett glas vin eller en cocktail, kan du överväga att skapa en bar, kanske med ett angränsande litet vardagsrum.

Förstora badrummet

Om rummet i fråga ligger i anslutning till badrummet, och du alltid har drömt om ett stort badrum som de på hotell, med badkar, dusch och mycket utrymme runtom, skulle du kunna överväga att bygga ut det befintliga!

Advertisement

Bio

Hur stor duken än är och hur bekväm soffan än är, kommer ett rum skapat för att vara en privat biograf oavsett att ha alla bekvämligheter och den belysning som gör rummet oslagbart!

Pexels

Pexels

Så, hur skulle du helst använda ett tomt extrarum?

Advertisement