Städa ditt sovrum genom att följa dessa 10 tips och du kommer att bli lyckligare

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2023

Städa ditt sovrum genom att följa dessa 10 tips och du kommer att bli lyckligare
Advertisement

Det sägs att en ordnad miljö är en spegelbild av ett ordnat sinne och om du tänker efter ett ögonblick kommer du upptäcka att det är sant: hur många gånger har du inte haft svårt att koncentrera dig mitt i oordningen? Hur många gånger har du inte bett om tystnad för att kunna resonera med ett klarare sinne? Faktum är att en ordnad miljö gynnar koncentrationen, vilket hjälper oss att slutföra våra uppgifter på ett mer effektivt och snabbt sätt. Detta gäller kanske extra mycket för sovrummet, som måste vara en plats att vila på och där det är viktigt att en god och vilsam sömn alltid gynnas.

Om du också funderar på att göra i ordning ditt sovrum, men du har lätt att stöka till det undrar du förmodligen var du ska börja för att slutföra denna bedrift? I denna artikel kommer vi förse dig med en handbok10 tips för att organisera sovrummet och leva lyckligare.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Följ dessa 10 experttips för ett omedelbart prydligare sovrum:

1.       Rengör ytorna: ett av de första grundläggande stegen att ta i den svåra uppgiften att städa är att frigöra alla ytor i ditt rum, från byrån till skrivbordet, till nattduksborden, och hitta en destination för vart och ett av objekten som ockuperade dem, hantera dem individuellt. På detta sätt kommer faktiskt inte bara ditt rum att se renare ut, utan du har redan eliminerat en stor del av röran.

2.       Eliminera kuddarna: det är sant, dekorativa kuddar har en viktig och positiv visuell inverkan och hjälper till att göra ditt rum varmare och mer välkomnande, men var noga med att inte överdriva; ett överskott av kuddar kommer faktiskt att skapa en kaotisk miljö, samtidigt som du behöver lägga ner tid varje dag på att flytta dem.

3.       Lägg till behållare: vem sa att man måste ta bort saker för att skapa ordning och reda? Ibland måste du lägga till istället, som i fallet med behållare. Faktum är att du måste se till att du har behållare av rätt storlek, som kan innehålla alla föremål snyggt och prydligt.

4.       Se till att allt har ett hem: den här punkten ansluter till den tidigare, eftersom att köpa behållare kan vara användbart för att hitta en plats för objekt som inte verkar ha en.

5.       Utvärdera storleken på dina möbler: ibland kan till och med de mest välkomnande sovrummen framstå som kaotiska och ogästvänliga; först och främst, se till att möblerna är måttbeställda: en möbel i olika storlekar kommer inte bara att driva dig mot varierande anpassningar, utan kommer också att ge intrycket av att sovrummet är mindre än vad det faktiskt är.

6.       Städa ordentligt i din garderob: det är verkligen en av de grundläggande uppgifterna och också en av de svåraste; behåll inte kläder och accessoarer som du inte har använt på minst en säsong. Gör dig själv en tjänst: släng dem, ge bort dem eller sälj dem. De kommer att lämna utrymme för något nytt. Och de kommer att tillåta dig att andas bättre.

7.       Rensa stolen som står i hörnet: det är sant, det är frestande att slänga kläder på stolen man har stående i hörnet, men få saker skapar ett rörigare intryck av vanvård som kläder i en enda röra. Hitta en annan plats för dem.

8.       Kontrollera under sängen: området under sängen är också lätt utsatt för skräp och ansamling av onödiga föremål; ta hand om att rengöra denna plats noggrant, använd den endast om du inte har tillräckligt med utrymme någon annanstans för att förvara filtar och lakan.

9.       Omvärdera färgpaletten: undvik alla färgglada nyanser, både för lakan och för möbler och väggar, välj istället mjuka och neutrala färger; det kommer att främja avslappning och sömn.

10.   Hantera dina sladdar: det är olämpligt att sova med många tekniska produkter bredvid sängen, men om du verkligen inte klarar dig utan dem, försök att minimera deras påverkan genom att hålla alla dina sladdar under kontroll; ditt rum kommer genast att se snyggare ut.

Hur är ditt sovrum, organiserat eller stökigt?

Advertisement