10 mycket originella idéer för att stilfullt inreda fotändan av sängen

av Hilda Maria Morgan

28 Augusti 2022

10 mycket originella idéer för att stilfullt inreda fotändan av sängen
Advertisement

Ibland krävs det inte mycket för att revolutionera utseendet och stilen på ett sovrum. Ett hörn vi ofta inte uppmärksammar är till exempel det vid sängens fotända. Det är en del av rummet som ofta förblir tom men som, om den är klokt och omsorgsfullt inrett, kan ge en helt unik bild till rummet.

Med små knep kan du vackert inreda miljön och även göra den mer funktionell och bekväm. Här är några mycket speciella idéer som du kan hämta inspiration från.

Advertisement

En enkel träbänk, till att börja med, kan göra stor skillnad. Att placera växter eller prydnadssaker där på som i passar in med resten av inredningen gör omedelbart miljön mer raffinerad och karakteristisk.

Advertisement

En lite annorlunda lösning, som dock är bekväm och väldigt elegant, är att placera en soffa vid fotändan av sängen. Speciellt för dem som har en tv på den motsatta väggen kommer denna idé att vara mycket användbar.

En liten flätad puff är det rätta för dig som älskar en stilren inredning men med mycket personlighet. Och det är ett föremål som förutom att vara vackert är mångsidigt och användbart på flera sätt.

Två små träbänkar, som liknar pallar, ger miljön en stilren men elegant touch, och påminner, på grund av dess former och färger, om det typiska sättet att möblera som man har i nordeuropeiska länder.

Fåtöljerna är en minst lika bekväm lösning som soffan och ger dessutom sovrummet en tidlös elegans.

Advertisement

Ett litet bord med lådor som i form påminner om tre sammanfogade resväskor är en förtrollande idé som refererar till vintagestilen.

Och vad sägs om ett snyggt skrivbord komplett med en matchande stol? En ganska ovanlig typ av möbel men frestande ur komfortsynpunkt och med en stil som är mycket effektfull.

Advertisement

Kistan är en av de mest använda lösningarna någonsin för att försköna sängfoten. Om den väljs med smak och originalitet kan det verkligen bli rummets starka sida och bli en av de mest mångsidiga och praktiska möblerna.

En idé utöver det vanliga som är underbart vacker och till och med lite romantisk är en bänk som ska användas som bokhylla. För älskare av den genren kommer det att vara en idé att omedelbart kopiera.

Advertisement

Slutligen den klassiska byrån, placerad i en icke-klassisk position men annorlunda än den vanliga. Att placera den vid fotändan av sängen är ett estetiskt och mycket bra alternativ och absolut inte att utesluta.

Vilken av dessa underbara idéer passar ditt sovrum bäst?

Advertisement