Är det rörigt i ditt hem? Ta hjälp av rätt tillbehör för att ordna upp det

av Hilda Maria Morgan

27 Februari 2023

Är det rörigt i ditt hem? Ta hjälp av rätt tillbehör för att ordna upp det
Advertisement

Att hålla huset rent och snyggt är ett kontinuerligt arbete, men man har inte alltid tid eller ork att ordna varje rum så att det blir perfekt. Men det är också sant att vi ibland komplicerar saker eftersom vi inte hittar det mest effektiva sättet att förvara föremålen på: det är faktiskt inte sagt att ordning enbart härrör från ständig uppmärksamhet, utan den kan också hjälpas av valet att använda lämpliga tillbehör för att minimera röran.

Inuti köks- eller sovrumsmöblerna, på vissa arbetsytor som skrivbord och i många andra hörn av huset, verkar oordning genereras spontant även om vi inte ständigt tar bort eller tar fram föremål. Därför är det bättre att ta itu med varje utrymme med rätt strategi, då kommer du att kunna spendera mindre tid på att behöva städa upp allt.

Advertisement
Amazon

Amazon

Påsarna som används till soptunnorna, eller till och med plast- eller tygpåsar att handla med: istället för att lägga dem löst i någon låda, eller inuti en annan påse, är det bättre att använda den typ av fack som visar sig vara mer praktisk, både för att ta ut dem och för att lägga tillbaka dem. På det här viset kommer de att ta lite plats, vanligtvis på en vägg.

Advertisement
Amazon

Amazon

Och om vi till exempel behöver ha ett påsar redo för att samla in organiskt avfall när vi lagar mat, så kan vi sätta upp en speciell krok innanför dörren på en möbel som är direkt under arbetsytan, som håller påsen spänd och redo att bli fylld!

PVLWOOD/Etsy

PVLWOOD/Etsy

Galgar med mera: det finns klädesplagg, som byxor, halsdukar och sjalar, som vi ofta viker, kanske till och med varsamt, och sedan staplar inne i garderoberna, eftersom det inte finns tillräckligt med galgar till var och en. Det kan därför vara användbart att investera i några galgar som består av flera, eller i andra liknande tillbehör, som den här byxhållaren.

WawaStoreCo /Etsy

WawaStoreCo /Etsy

Högarna med papper och dokument på skrivbordet är en världsomspännande pest. Att ha en funktionell men också snygg dokumenthållare hjälper oss att hålla skrivbordet snyggt och prydligt!

Amazon

Amazon

Matlådor är oumbärliga i köket, men det är svårt att hitta en plats för dem i köksmöblerna. Genom att separera dem från locken och stoppa in de senare i ett speciellt fack blir det mycket lättare.

Advertisement
Amazon

Amazon

I de garderober som har stora utrymmen inuti sig, utan hyllor eller skenor, är risken att skapa en hög av kläder och accessoarer mycket stor. Det är bäst att undvika det genom att använda sig av stora korgar och påsar, som också kan vikas ihop och läggas undan när de inte behövs.

Amazon

Amazon

Under diskbänken kan vi arbeta med olika gör det själv-hjälpmedel för att få plats med allt. Och vi kan också spara tid genom att hitta en förvaringslåda som är designad speciellt för denna användning, av rätt storlek för vårt kök!

Advertisement
Amazon

Amazon

Inuti lådor kan vi använda fack, kartongutskärningar, korgar och mycket mer. Om du inte vet vilken som är den bästa lösningen för den aktuella lådan, kommer expanderbara avdelare att vara dina bästa allierade för att skapa användbara fack.

IKEA

IKEA

Men när det kommer till kläder, särskilt underkläder, och modeaccessoarer, blir fyllandet av lådan med korgar den bekvämaste och desutom finaste lösningen!

Vilket tillbehör för att skapa ordning kan du inte kan vara utan?

Advertisement