Med en klämma på duschmunstycket förvandlar du din dusch till en lyxig upplevelse

av Hilda Maria Morgan

18 Juli 2023

Med en klämma på duschmunstycket förvandlar du din dusch till en lyxig upplevelse
Advertisement

Att duscha är en daglig vana, men det kan också bli en ännu skönare ritual. Att vara i vattnet en stund är avslappande, men det är ännu härligare om vi dessutom omsluts av behagliga dofter. Visst hjälper duschtvålen, schampot och de andra produkterna vi använder för vår personliga hygien oss, men vi kan också dra nytta av några andra knep för att sprida en läcker, avslappnande eller energigivande arom beroende på vår smak och vårt humör.

Det som kan komma till vår hjälp i denna form av aromaterapi är en enkel klädnypa, sådana klassiska i trä som nästan inte kostar någonting. Faktum är att med detta trick kommer vi att få en behaglig dusch som är värd en lyxupplevelse. Läs vidare så får du reda på vad vi menar.

Creativo

Creativo

I badrummet är det trevligt att alltid mötas av en ren lukt, vi väljer ofta de fräschaste dofterna på tvättprodukter, samt rumsfräschare. Men när vi duschar uppfattar vi inte de dofterna då de täcks av vatten och den tvål vi använder på oss själva.

Det finns de som gillar att placera kvistar av torkade aromatiska örter, såsom lavendel, mynta eller också eukalyptuskvistar, nära duschen, så att ångan som släpps ut under tvätten förstärker deras naturliga, verkligt berusande dofter. Men det är inte så lätt att få tag i de där kvistarna, än mindre samla och torka dem hemma. Du kan dock dra nytta av ett mycket enklare och avgjort billigare knep, för att ändå få ett resultat värdigt ett spa.

Och det är här klädnypan kommer in i bilden: det måste vara en av trä, absolut inte i plast. Utöver det behöver du en förpackning med eterisk olja som du väljer efter behag: lavendel är avkopplande, citrusfrukter är energigivande, men du kan välja den du föredrar. Häll bara en droppe eller två på klädnypans trä och fäst sedan klädnypan vid duschhuvudets kant. Där kommer den att nås av den heta ångan som produceras av vattnet i duschen och kommer att släppa ut all sin parfym på ett milt men märkbart sätt.

Lite lättillgänglig aromaterapi! Har du testat det här tricket än? Vilken parfym tycker du är lämpligast för en sådan användning?

Advertisement