För glänsande kranar räcker det med bara en bit bakplåtspapper

av Hilda Maria Morgan

16 Juli 2023

För glänsande kranar räcker det med bara en bit bakplåtspapper
Advertisement

Det är en underbar känsla att gå in i badrummet och lägga märke till att armaturerna är rena och väldoftande, spegeln är obefläckad och till och med kranarna och knopparna gnistrar. För att varje gång mötas av en liknande syn måste du arbeta konstant för att förhindra att smuts samlas. Ibland inser vi faktiskt inte att till och med de vattendroppar som vi inte torkar bort omedelbart lämnar tydliga spår runt handfatet, alltså även på kranarna. Och sedan är det hejdå till glänsande metall.

Naturligtvis kan vi ständigt torka ordentligt med en mjuk trasa som vi förvarar redo för användning, men hur ska man göra när dropparna redan har torkat och lämnat en kalkavlagring? Det finns ett enkelt och lätt hack som är värt att testa, läs vidare för att ta reda på vad det är.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi brukar jobba hårt för att tvätta kranen så att den ska se ut som ny, även om det bara är i farten. Alltså behöver vi använda trasor, tvättmedel och sedan skölja och torka. Och vanligtvis droppar något ut på resten av handfatet också, vilket ökar arbetet. Även om det handlar om några minuter, så är det inte sagt att man alltid har lusten och tiden att ägna dem åt ytterligare en till sak, speciellt om vi kanske redan är klara med de olika städuppgifterna.

Det finns dock ett riktigt enkelt och snabbt botemedel till vilket du bara behöver något som de flesta brukar ha i köket: det lätt vaxade eller oljade papper som vi använder i ugnen, bakplåtspappret! Ta en bit och gnugga det mot metallen på kranarna: det kommer att radera alla spår och återställa den glans vi önskar. Allt utan att behöva tvätta och torka något alls! Det kommer att vara just den lite feta beläggningen på pappret som kommer att fungera som en polering på metallen, den lämnar inga spår och kan faktiskt till och med hjälpa att få vattendropparna som kommer landa på kranen att glida bort bättre.

Självklart är det ett botemedel som ger önskat resultat när kalkmärkena är nya, och det kan inte göra så mycket mot äldre beläggningar, men det är det perfekta tricket för att göra badrummet perfekt precis innan det kommer främmande!

Vilka är dina favoritsätt för att hålla kalkavlagringar borta från badrummet?

Advertisement