Gör-det-själv toalettrengöringsmedel: 1 medel att prova och 1 att undvika till varje pris

av Hilda Maria Morgan

13 Juli 2023

Gör-det-själv toalettrengöringsmedel: 1 medel att prova och 1 att undvika till varje pris
Advertisement

Rengöringsmedel till köket, till badrummet, för de olika materialen på varje yta: att städa huset på det mest exakta sättet kan leda till att man lägger mycket pengar på specifika tvättmedel, när det finns gör-det-själv-alternativ som är effektiva men säkert billigare. Oavsett om det är för att spara pengar eller lösa en nödsituation där du inte kan få rätt produkt som saknas i huset är huskurer baserade på vanliga ingredienser för att rengöra allt möjligt alltid populära. Men du måste vara försiktig så att du inte skapar farliga blandningar, det händer ibland med råd om produkter som är lämpliga för rengöring av toaletten.

Läs vidare för att få veta mer.

Creativo

Creativo

Ett medel att prova, även i lite olika versioner, är ett som görs med bikarbonat och tandkräm. Det finns två huvudsakliga sätt att utnyttja det på:

  • För tillfället, blanda de två ingredienserna för att skapa en kräm som ska användas omedelbart på fläckarna, låt den verka en stund och skölj sedan;
  • För att förbereda i förväg ett lager som kan användas vid tillfälle.

I det första fallet behöver du bara en liten skål (glas, metall, keramik, plast... Allt går bra) och en sked. Lägg en full matsked bikarbonat i den lilla skålen, tillsätt lite tandkräm (en något större dos än du skulle använda för att borsta tänderna) och sedan en matsked eller två vatten. Blanda tills du har en kräm. Du kan göra den mer flytande om fläckarna inte är för tydliga och det inte finns några ansamlingar, och minska vattnet eller öka bikarbonatet för eventuella beläggningar.

I det andra fallet behöver du större mängder av varje ingrediens och en form för isglass eller choklad, sådana de som är till för frysen. Skapa en blandning som inte är för flytande, du ska snarare kunna forma den med händerna, och fyll formen med den. Låt torka på en sval, torr plats och när tabletterna är fasta, förvara dem i en burk med lock. Du kan använda dem genom att helt enkelt slänga ner dem i toalettstolen för att rengöra och deodorisera under natten, men du kan också lösa upp dem lite med varmt vatten för rengöring av toaletten.

En metod som istället måste undvikas är den med Coca Cola. Vi förklarar: den berömda kolsyrade drycken rengör även ganska envisa fläckar, och du kan låta den verka över natten på toaletten innan du skrubbar och sköljer. Men den ska användas ensam, eller i alla fall aldrig kombinerad med bikarbonat. Tillsammans skapar faktiskt de två ämnena en bokstavligen explosiv reaktion.

Så var försiktig med hur du kombinerar dina favoritingredienser i hushållet och trevlig städning!

Advertisement