Inredning med bambu: 12 förtrollande förslag för att skapa en exotisk atmosfär hemma

av Hilda Maria Morgan

14 Juli 2023

Inredning med bambu: 12 förtrollande förslag för att skapa en exotisk atmosfär hemma
Advertisement

Det finns växter som på grund av sitt utseende omedelbart får fantasin att flyga till deras ursprungslivsmiljöer, och bambu är verkligen en av dem. Det finns faktiskt ett oändligt antal arter som numera slår rot över hela världen, men när vi ser dem, även om de är integrerade i inredningen, väcker de omedelbart exotiska scenarier.

Det är just denna förmåga som gör dem till ett inredningselement som ger karaktär till de olika sätt den kan användas på: bambukäppar kan ge det där lilla extra med en otvivelaktig smak till vilket hem som helst, oavsett om det är de tunna som används till vissa gardiner eller de stora som kan skapa väggar och bärande strukturer hos vissa möbler. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Stolar till matbordet men även fåtöljer för ett vardagsrum, inomhus eller utomhus. De som är gjorda av bambu är vackra, de kan också anta mer rundade och skonsammare former, och kommer att vara mycket robusta utan att väga för mycket.

Advertisement

Om den stora sorten, bearbetad på rätt sätt, är stark och tålig nog att bygga hus med, så passar den även till sängramar, till och med våningssängar.

I sovrummet skulle den sedan kunna pryda väggen istället för en vanlig sänggavel.

Och vad sägs om att känna sig som om man vore på Bali varje kväll, med en himmelssäng gjord av bambu och som sedan skärmas av med ljusa vita bomullslakan som fladdrar så fort du öppnar fönstret?

Om du har anammat filosofin om mycket låga sängar från Fjärran Östern, kan du använda en bambustruktur för att omge och dekorera dem!

Advertisement

En okonventionell idé för väggen runt spegeln i badrummet: allt täckt med bambukäppar.

Vill du skapa en slags skärm som dock inte täcker sikten? Jättebambukäppar kan vara den konstnärliga och funktionella lösningen du letade efter.

Advertisement

Om du sedan börjar utforska dessa växters fascinerande värld kommer du att upptäcka att de också finns i olika färger. Och de skulle därför kunna dekorera till vaser i modern stil!

Bambugardiner är också ett milt sätt för att introducera detta naturmaterial i din inredning.

Advertisement

Och det finns de som använder produkter gjorda med bambu för att skapa avskildhet även utomhus.

Bambukäppar skulle till exempel kunna dekorera ett balkongräcke för att skapa ett litet zen-utrymme.

Advertisement

Och det råder ingen brist på idéer för att använda enkla bambukäppar, precis som de som också fungerar som stöd i trädgården, som ett element för upphängning av dekorationer!

Skulle du vilja ha bambu i din heminredning?

Advertisement