Ta bort avloppslukten från duschavloppet med flaskmetoden

av Hilda Maria Morgan

13 Juli 2023

Ta bort avloppslukten från duschavloppet med flaskmetoden
Advertisement

Hur många gånger har det hänt dig att du gått in i duschen efter en lång dag av ansträngning och istället för den trevliga stunden av avkoppling du förväntade dig, måste du tävlade mot tiden i apné? Det händer ibland att en obehaglig doft av avloppsvatten stiger upp från duschavloppet, vilket förvandlar duschen från en stunds avkoppling i slutet av dagen till ett ögonblick av stort obehag.

Men är orsaken som får den där obehagliga lukten att stiga? Det finns flera orsaker, främst relaterade till igensättning av avlopp, bildning av mögel efter ansamling av rester av tvål, hår och hudfragment. Om regelbunden rengöring av duschen gör att du kan minimera detta problem, är det istället nödvändigt att göra en djuprengöring av avloppen när lukten börjar göra sig påmind.

Vi visar dig hur du gör med en enkel plastflaska.

Creativo

Creativo

Först och främst, skaffa en tom plastflaska, som du kan fylla som du vill med en av dessa ingredienser:

  • vinäger och citron: det har nyligen varit en het debatt om användningen av vinäger i avlopp, eftersom det verkar vara förorenande; vi avråder också från att använda det i marmorduschar, eftersom det kan skada dem; dock anger vi detta möjliga val som ett alternativ, kanske i nödfall, om du inte har andra lösningar. Blanda 400 ml vit vinäger med saften av en citron i en flaska, blanda dessa två ingredienser och häll i avloppet. Låt det verka i några timmar eller över natten innan du spolar vattnet igen. Denna metod kommer inte bara att göra att du blir av med den dåliga lukten, utan kommer också att lämna bakom sig den behagliga doften av citronsaft.
  • citronsyra: ett botemedel som säkert är mer accepterat av de flesta är citronsyra, detta är det perfekta naturliga hjälpmedlet när du behöver rengöra, avfetta och sanera ytor. Fyll en flaska med 1 liter destillerat vatten där du lösa upp 150 g citronsyra. När allt pulver har löst sig helt, töm flaskan i avloppet och låt den verka i några minuter innan du häller över en kastrull med kokande vatten.
  • bikarbonat: en annan mycket användbar åtgärd, särskilt när avloppet är igensatt, är bikarbonat, känt för sina deodorantegenskaper. Häll 250 g i avloppet i din dusch innan du går vidare med någon av de två åtgärderna som anges ovan. Låt det verka i några minuter och häll på kokande vatten. Avloppet blir klart och den dåliga lukten försvinner.

Och hur bekämpar du dålig lukt i avloppen?

Advertisement